Sanja Šprem: Ovo više nije štrajk za obrazovanje, ovo je borba za bolju Hrvatsku

Članovi sindikata obrazovanja u ponedjeljak su organizirali veliki prosvjed koji je u 11 krenuo prema Trgu bana Jelačića kojim traže, između ostalog, povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto.

Na prosvjednom skupu govorila je i Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja.

“Svima je jasno da ovo više nije štrajk za obrazovanje. Štrajk je rezultat dugogodišnjeg nezadovoljstva materijalnim i društvenim statusom, nepoštivanjem naše struke, ovaj štrajk je borba za status obrazovanja i naš položaj u njemu. Obrazovanje je permanentno zapostavljeno”, poručila je Sanja Šprem.

Veliki prosvjed učitelja u Zagrebu: Tisuće ljudi na Trgu bana Jelačića



“Štrajk koji smo pokrenuli je po trajanju, intenzitetu, jedinstvu koje je iz njega proizašlo, nadmašilo sve dosadašnje. Ovaj štrajk je konačno svjetlo na kraju tunela, nada građanima naše domovine. Tom svjetlu doprinijeli ste svi vi koji ste nosili štrajk, roditelji koji podržavaju štrajk, baka servisi, društvene mreže, mediji i javnost koja je prepoznala istinu. Hvala vam za svu vašu kreativnost, hvala vam na zajedništvu, hvala za ustrajnost, hvala vam od srca na svemu. Pokazali ste nesebičnost i hrabrost”, rekla je Šprem.

“Ovo je i borba protiv odlaska u Irsku i Njemačku, predugo smo svi zajedno šutjeli”, poručila je Šprem.

“Svi vi ovdje okupljeni, došli ste reći dosta, dosta marginaliziranju obrazovanja, dosta ignoriranju dijaloga, dosta krivoj politici, dosta podcjenjivanju vlastitih građana, dosta uništavanja budućnosti našoj djeci”, rekla je Šprem na prosvjedu.

Dižemo glas za bolju Hrvatsku. Danas smo došli jasno i glasno reći da ne čekamo tramvaj, nego Hrvatsku kakvu zaslužujemo, kakvu zaslužuju svi naši građani”, rekla je Šprem.

“2016. godine smo s ovog mjesta poručili da Hrvatska može bolje, a danas šaljemo jasnu poruku da Hrvatska mora bolje!”, poručila je Šprem.

Komentari