‘SANADER JE MALA BEBA ZA PLENKOVIĆA’ Oporba se ujedinila, pozivaju ljude da iziđu na ulice: Pljačka uvijek nosi pečat HDZ-a

Bruno Konjevic / CROPIX

Oporba održava sjednicu bez vladajućih.

Sve je veći pritisak tako na vladajućem HDZ-u i premijeru Andreju Plenkoviću koji, osim silnih kriznih situacija koje ih prate od početka mandata, muku muče s konstantnim aferama koje tu stranku prate u stopu.

Osim toga, oporba je sve iskoristila za pojačavanje pritiska na premijera i vladajuću većinu te se tako za subotu 10.9. najavljuje veliki prosvjed na Trgu žrtava fašizma gdje bi se navodno trebali ujediniti oporbeni političari, ali i mnogi građani i udruženja.

Petrov: Ako želite budućnost za svoju djecu, birajte promjenu
“Dvije su ključne riječi koje bi mogle ocrtati ovo što se danas događa – besramnost i bezobrazluk. Zašto nisu ključne riječi – Vlado, odlazi? Pa zato što je ono što vas čini ljudima obraz. Ako nemate srama i nemate stida, jasno je što ćete raditi i gdje ćete završiti i zato su to dvije ključne riječi i to je razlog što možemo i dalje očekivati još koju milijardu. Pa nije ovo kraj. Ovo je vrh sante leda. Ovo je početak.

Možemo samo nastaviti očekivati nove afere, korupciju, kriminal i naravno, ono što je zanimljivo i što se stalno ponavlja, kad Uskok pokuca na vrata, nitko nikoga ne zna, nitko ni s kim nije bio, nije se čuo, ništa ne zna. Tako izgleda, ali ovaj put neće moći proći jer mantra koju Plenkovićev HDZ i ovi prijašnji cijelo vrijeme pokušavaju prodati ljudima, da su oni žrtve lopova. Pa, ljudi moji, niste vi žrtve lopova, vi ste instalirali te lopove. Nemojte obrtati teze. Ti lopovi su prepoznali priliku u vašoj članskoj iskaznici”, rekao je Mostov Božo Petrov.

“Ako želite budućnost za svoju djecu, birajte promjenu. Ako ne izađete na izbore, ništa se neće promijeniti, samo ste dali vlast lopovima. Vi najviše gubite ovime svakoga dana”, poručio je Petrov građanima.

Grbin: Ovo je pitanje života i smrti
“Ovo je pitanje života i smrti. Iz Ine je nestala najmanje milijarda kuna. A to je samo ono što znamo, ono što je otkriveno. Pljačka uvijek nosi pečat HDZ-a”, rekao je Grbin.

Dodao je da je “zapanjujuće da vladajući nisu prepoznali važnost ovog trenutka”.

“Mi se ne možemo orijentirati na budućnost, mi smo zarobljeni u krugu pljačke, mi smo zarobljeni u krugu afera. Mi zbog toga ne možemo govoriti o stvarima koje su za razvoj naše zemlje ključne. Mi nemamo sustavnu energetsku politiku i bez ove krađe resursa Republike Hrvatske, mi ne znamo kako upravljati krizom u kojoj se država našla. Sve mjere koje je vlada donijela su ad hoc, osim jedne. Pljačke. Ta se radi sustavno i kontinuirano”, rekao je Grbin.

Penava: Okupila nas je afera nevjerojatnih razmjera

Ivan Penava (Domovinski pokret) rekao je: “Trenutak u kojem se Hrvatska nalazi je rijedak, jedinstven. Samo naše okupljanje govori u prilog tezi: ‘Ili ćemo se skupiti i reagirati ili se prepustiti letargiji koju bi vladajući htjeli’. Okupila nas je afera čiji su razmjeri nevjerojatni, govorimo o milijardi kuna. Na račun jednog umirovljenika leglo je 500 milijuna kuna. U najkraćim crtama, razmjeri su da je svakome umirovljeniku izvučeno 1000 kuna iz džepa. U kontekstu raspada i rasula u vojsci, govorimo o tome da je mogla raspolagati s dva najnovija borbena aviona. Dodajmo i aferu JANAF, automat za brojanje novca – kada kradete toliko da niste u stanju prebrojati…”.

Penava potom govori o povezanosti i vezama svih upletenih u aferama – JANAF, Vjetroelektrane…

“Riječ je da su ministri, pomoćnici ministara, načelnik Policijske akademije, sređivali polaganje državnih ispita za svoju braću, sestre, kumove. Vjerujem da većina nas je polagala ispit. Nekima je i to bilo teško, neki su trebali protekcije i veze jer im ova država samo za to služi. Dolazimo do afere INA-e gdje nitko nikog odjednom ne zna. U toj aferi, Šurjak je kum Krunoslava Katičića, glavnog tajnika HDZ-a i desne ruke Plenkovića. OMS je dobila lincencu iako nije ispunjavala uvjete za to. Imala je jednog djelatnika… Treba li govoriti da je Plenković tijekom studija na Pravnom fakultetu tijesno surađivao sa Šurjakom? Moram podsjetiti – brat premijerove supruge drugi je čovjek Zračne luke Dubrovnik, vjenčani kum je imenovan za veleposlanika u Britaniji. Bratić mu je osuđen za primanje mita, radi u Hrvatskim cestama”, navodi.

Podsjeća na odluku Vrhovnog suda.

“Vratite INA-u u matičnu zemlju gdje i pripada”, poručuje.

“Treći mandat sam gradonačelnik, nitko od kumova ili obitelji nije u Gradskoj tvrtki. Čak i sin, koji ima pravo stipendiju, na moju zamolbu odustao je od stipendije. Mene i sve poštene ljude, ovakav sustav prave glupanima. Nismo glupani, ali znamo osjetiti kada je trulo. Zahvaljujem na sastanku, pozivam sve da se pokažu na prosvjedu”.

00:00
/
03:27

 

Komentari