Sanader bahato o odlascima iz HDZ-a: Otišlo je puno takvih, pa vidimo gdje su završili

Ante Sanader/Patrik Macek/PIXSELL

Ante Sanader komentirao je izlazak nekolicine članova iz HDZ-a uoči lokalnih izbora.

“To je demokratsko pravo svakoga da odluči, to pokazuje koliko su hrvatsko društvo i HDZ demokratski”, rekao je HDZ-ov Ante Sanader i dodao osvrćući se na gradonačelnika Trilja Ivana Šipića, koji izlazi iz stranke i na izbore ide kao neovisni kandidat:

“Znam za problem. Izgubio je na unutarstranačkim izborima od svog zamjenika za mjesto predsjednika HDZ-a. Gradski odbor HDZ-a Trilja donio je odluku da će novi kandidat za gradonačelnika biti Ivan Bugarin, dogradonačelnik.

Mi nemamo prijepora, to će i on potvrditi. Jedini razlog mislim da je ovaj njihov, a posebno nema veze s teorijama zavjere. To je unutarstranačka stvar i odluka HDZ-a Trilja.”



Dodaje da će gradski odbor donijeti odluku o kandidatu.

Komentirajući koliko će “osipanje” članova zakomplicirati situaciju HDZ-u, Sanader kaže:

“Jutros sam kontaktirao kolege u Vukovaru. Imaju 15.700 članova u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 50 ih se učlanilo od 1. ožujka do danas, 32 je izašlo i dvoje je umrlo. Ako je to osipanje, to je vaša slobodna procjena. Ne brinite, HDZ će pobijediti u Vukovarsko-srijemskoj županiji.”

Komentirao je i izjave iz Domovinskog pokreta da HDZ nije u dobroj poziciji. 

“Škoro je to već napravio pa možda smatra da mu je to čin hrabrosti. Narod je najbolje mjerilo, zadnji parlamentarni izbori pokazali su koliko je to uspješno. Domovinski pokret najmanje treba brinuti o HDZ-u, neka brinu o svojim članovima koji ih napuštaju.”

O prozivkama župana Ivana Anušića koji je rekao da ministar Mario Banožić mora preuzeti odgovornost u Vukovaru, kaže:

“I to je dokaz demokracije u HDZ-u. Anušić ima svoje mišljenje, suradnja je dobra, nema nikavih problema. Da neki ugledni članovi izlaze, otišlo je puno takvih, čak i onih koji su osnivali HDZ, pa vidimo gdje su završili, nema ih ni na političkoj sceni.”

Komentari