Sanacija od poplave u Zagrebu još uvijek traje, a evo i kako doći do odštete

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Problemi u sanaciji od poplave na zagrebačkoj Trešnjevci još uvijek traju, a osim problema s pitkom vodom, tu su i problemi s prometom, budući da je Selska jedna od najprometnijih ulica.

“Poznavajući zagrebačku prometnu situaciju, bit će problema i čepova. Bit će zatvorena Selska ulica, od Ozaljske do Zagrebačke. Vozila koja dolaze sa sjeverne strane moći će skrenuti desno do Puljske pa do Zagrebačke, a vozila koja dolaze s juga moći će skrenuti lijevo, prema zapadu – do Golikove ulice”, rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet za HRT.

Predaja zahtjeva za nadoknadom štete

Korlaet je rekao kako je na terenu bilo ukupno 19 intervencija – pretežno u podrumskim stanovima uz dva garažna prostora te najavio da će na mrežnim stranicama Vodoopskrbe i odvodnje www.vio.hr biti objavljen protokol za prijavu štete. Isto tako, idući tjedan će iz Vodoopskrbe izaći na teren izvidnici koji će uputiti ljude kako prijaviti štetu.

’50 posto vode u zagrebačko mreži se gubi’

Objašnjava kako Zagreb ima 3.500 km vodoopskrbne mreže koja se obnavlja po 2 posto (oko 70 km) godišnje. Najavio je kako će nova zagrebačka administracija povećati izdvajanje za obnovu mreže koja je dosad iznosila 40 milijuna kuna. Naveo je podatak da se čak 50 posto vode u zagrebačko mreži – gubi.


“Od 2023. godine za svaki kubik izgubljene vode plaćat će se penal u iznosu od 1 kune. To će biti ogromni iznosi i moramo tome stati na kraj”, zaključio je Korlaet.

Komentari