Sačić poručio Plenkoviću: Ne prolijevajte licemjerno krokodilske suze. Nemoralno, gubitnički i neuspješno manipulirate sa hrvatskom javnosti

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića da je oporba, srušivši kvorum zbog čega nije izglasan Zakon o obnovi, bezobrazno okrenula leđa Banovini poručivši mu “da ne prolijeva licemjerno ‘krokodilske suze'”. 

Željko Sačić iznio je svoj stav u komentaru ispod Facebook objave vijesti pod naslovom: “Plenković proziva oporbu: To se zove ne biti na razini političkog trenutka i odgovornosti, bezobrazno su okrenuli leđa Banovini”, portala Otvoreno.

“Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, g. Plenkoviću! Ne kukajte, ne zdvajajte, ne cmizdrite, ne cendrajte, ne prolijevajte (licemjerno) krokodilske suze, ne moralizirajte lažno, ne docirajte sramotno i diktatorski. Jedino što Vam dajem za pravo…jest da se slobodno i bezgranično ljutite na trenutno “ujedinjenu” oporbu, (jer ona je to, bar u ovom slučaju bila), koja Vas i Vašu tanku ili (vidjeli jučer) – nepostojeću saborsku većinu, nije htjela slušati, niti podržati “kvorum”, kako je uostalom to i red, pravilo i očekivanje od oporbe u svakoj slobodnoj zemlji, ustavnoj demokraciji. Jer u suprotnom, to ni ne bi bila oporba, već jeftino prodani politički konvertiti, političke prostitutke, Vaši rezervni igrači, “žetončići”, Vaši pouzdanici u podržavanju Vaše (nepostojeće) saborske većine”, napisao je.

Dalje navodi kako se ponosi time da nije jučer, (danas, a ni sutra), bio te nečasne i politički prevrtljive tzv. lažne oporbe, “koju Vi očito sada očajnički tražite, za kojom Vi sada vapite, kao na smrt ožednjeli u pustinji”.



Foto: Screenshot/ Facebook

“Tko zna, možda Vam ta drskost, upornost, spremnost na obostrano (političko koruptivni) korisni “politički dogovor” i urodi otrovnim političkim plodom kod nekih Vama sklonih i sličnih “pragmatičara” (čitaj teških sebičnjaka, karijerista, debelokožaca, koristoljubaca i moralnih nula, koji se ne obaziru na volju svojih glasača). Koji će u interesu tzv. “općeg dobra”, “viših ciljeva”, “boljitka Hrvatske”, u narednom kriznom razdoblju držati Vama “kvorum” za izglasavanje svakojakih zakona, pa i ovog , odizno protuhrvatskog, nacionalno izdajničkog – Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata”.

‘Kako nije sram Vas koji ste nakon razornog potresa u Zagrebu, okrenuli glavu od te prirodne katastrofe, ostavili Zagrepčane i Zagorce na cjedilu’

“Kako Vas uopće nije sram u ovom kontekstu spominjati; potrese, isključivi gospodarski pojas?. Vas, koji ste 20 godina sprječavali, odgađali argumentirane i opravdane inicijative za proglašavanje IGP-a u Hrvatskom saboru? Vas, k (i dan danas u stvarnosti to stanje, nažalost traje), i bešćutno ste odbili odmah po hitnoj proceduri donijeti, (dakle, još u trećem mjesecu 2020.) taj potrebni “protupotresni “Zakon, pod bijednom izlikom, “da ćemo to prepustiti novom sazivu Sabora”, a Vi ste se prepustili: “izbornoj kampanji”, prethodno se proglašivši pobjednikom nad koronom”, poručio je.

Navodi kako je Zakon o potresu donesen tek mjesecima kasnije, gotovo jednoglasno, a još ni sada nije u primjeni. “Niti je itko od stradalih, po odredbama tog Zakona dobio isplatu 1 kune ili lipe. Eto, to je ta Vaša (urgenta) briga za stradale od potresa kako na Banovini, tako i u Zagrebu, Zagorju, Prigorju, Kordunu i okolici. I sad bi oporba trebala biti (po Vama) kriva za ne donošenje i neprimjenu tog Zakona i za Banovinu?”.

“Pa što ste do sada čekali, što ste kalkulirali s njegovim donošenjem i primjenom? Zar Vam je i tada ( još prije mjesec dana, prije dva tjedna, prije tjedan dana) i za to oporba bila smetnja ili prepreka?”.

“Baš ova oporba Vas je politički prisilila da i grad Sisak uvrstite u kategoriju “besplatne” obnove”.

Dodaje kako se oporba i tada zalagala za njegovo što hitnije donošenje i njegovu što (sveobuhvatniju) bez odvačnu, hitniju primjenu, pa baš ova oporba Vas je politički prisilila da i grad Sisak uvrstite (svojim naknadnim Amandmanom) u kategoriju “besplatne” obnove”.

“Na kraju, tko sprječava predsjednika Hrvatskog sabora da nas već danas, sutra ili u idući ponedjeljak, utorak, ne sazove da o ovome Zakonu (kao i o svim našim prijedlozima Zakona) ne glasamo?”.

Poručuje Plenkoviću da nemoralno, gubitnički i neuspješno manipulira sa hrvatskom javnošću, prikrivajući vlastitu nepravodobnost, nesposobnost, neorganiziranost i sakrivajući krhkost, lomljivost, političke teškoće u održavanju njegove vlasti, političke većine, kao i skrivanja nepouzdanosti (neprirodnih i neiskrenih ) koalicijskih partnera.

“A sama po sebi je “dijamantno vječna”, za izučavanje i trajno baštinjenje na europskim, svjetskim tronovima memorijskih demokratskih institucija, zapravo, “pravo osvježenje” suvremene političke misli i same političke znanosti, ta Vaša recentna izjava: ‘nemoralan potez oporbe je ne držati kvorum'”.

‘Ajme, tko Vas je i gdje samo školovao, o čemu učio i savjetovao?’

“Osobito kada ste, povrh svega još i u stanju javno reći, (kao predsjednik Vlade, dakle naše izvršne vlasti, po Ustavu RH podređene našem Hrvatskom saboru, zakonodavnoj vlasti, kao domu narodnih zastupnika hrvatskog naroda, iz kojeg proizlaze sve druge vlasti u Republici Hrvatskoj) i to, neuspješno (nemoćno plačući) oholo i drsko prijetiti: ‘to oporbi nikada neću zaboraviti’!? Ma dajte najte!”.

“Što će te nas možda “smijeniti”, razjuriti, pohapsiti, “umrtviti”, jer nismo oporba po Vašoj mjeri, Vama po volji, tzv. konstruktivna oporba”, “oporba” koja će samo poslušno dizati ručice, (zajedno sa Vašim ‘Hadezeom’ i partnerima) te podržavati sve Vaše genijalne i bezgrešne odluke, zamisli i vizije!?”.

“Gospodine Plenkoviću, jeste li Vi uopće svjesni značenja svojih riječi”, poručio je na kraju.

Komentari