Sačić o partijskom dosjeu koje su objavile ‘Novosti’: Ne ćete mi bagro natovariti ‘krivnju’

Dragan Matic / Cropix

Glasilo Srpskog narodnog vijeća ‘Novosti’ objavile su kako su pronašle partijski dosje saborskog zastupnika Hrvatskih suverenista i umirovljenog hrvatskog generala Željka Sačića. 

Iz dosjea je vidljivo kako je “u mladosti pisao ode drugu Titu, u svibnju 1980. učlanio se u Savez komunista Jugoslavije, a onda se, dok je radio u sektoru milicije zaduženom za čuvanje partijskih funkcionera i simbola jugoslavenske državnosti, izjasnio kao Jugoslaven”.

General Sačić prokomentirao je otkriće Novosti na Facebooku koje prenosimo u cijelosti:

“Da… Na žalost bio sam član te protuhrvatske komunističke organizacije. Postao sam to kao odličan učenik u Srednjoj milicijskoj školi i to od svoje 17. godine (u koju sam se upisao s 14 godina). Misleći tada da je to društveni vrhunac i okvir za idealno društvo; .za sve dobre, pametne, poštene i marljive ljude. No, ovaj karton nikad nisam vidio niti znam da postoji. Hrvat sam po ocu i majci…ako to koga interesira..sve je to i javno poznato..



Nisam u tom razdoblju radio ništa nemoralno, nečasno, protunarodno, samo učio, školovao se, studirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu (uz rad i o svom trošku) i zasnivao obitelj. Nisam za ništa kriv niti ćete mi bagro natovariti nikakvu ‘krivnju’.

Svoje hrvatstvo (ne jugoslavenstvo) sam milijun puta dokazao tijekom DOR-a; od ATJ Lučko pa dalje do kraja rata.

Kukavice bijedne, podle, udbaške. Gdje ste bili kad sam se godinama, s puškom u ruci (u blatu, po kiši, snijegu, na žegi..) hrabro, bez kalkulacija, krvavo tukao i umirao za Hrvatsku?

GADOVI ZLOBNI, kriminalni, protuhrvatski, nećete me ni danas zaustaviti u borbi za bolju Hrvatsku….Ni lažima niti prijetnjama.

Gamad, objavite i tko je to ( taj ‘Karton’) iskreirao, osmislio i tko ga je potpisao ?

Kompliment mi je da su to objavile velikosrpske četničke Pupovčeve ‘Novosti'”.

 

Komentari