Sabotaža EPK instalacije: Crvenom bojom premazana SFRJ zastava

Žek Stax / Twitter

Spektakularni projekt riječke tvrtke Thorax, “Rijeka, koraci i vrijeme”, posjetitelje upoznaje s važnim događanjima kroz posljednjih 116 godina burne riječke povijesti što uključuje vremensku crtu dugu 232 metra po kojoj će se na Korzu hodati sutra od 9.30 sati.

Sastavni dio izložbe su i zastave bivših država na ovim prostorima, a bilo ih je čak deset u posljednjih 116 godina.

Zastava SFRJ stvorila histeriju

Sastavni dio izložbe su i zastave bivših država na ovim prostorima, a bilo ih je čak deset u posljednjih 116 godina, izložene na postamentima na Korzu. Jedna od njih je, naravno, i zastava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, koja je i uoči otvorenja instalacije zasmetala nekima pa je na društvenim mrežama pokrenuta hajka i histerija zbog “SFRJ zastave na Korzu”.

Pri tome je izbjegnut kontekst u kojem je deset zastava postavljeno na postamente, odnosno u potpunosti je pratiteljima društvenih mreža skrivena informacija o tome kako je riječ o priči o deset država na ovim prostorima u posljednjih 116 godina.



To je dovelo do toga da je jedan muškarac crvenom bojom premazao zastavu SFRJ na postamentu na Korzu, sastavni dio izložbe o povijesti Rijeke, a potom se sam prijavio policiji. Njegovo obrazloženje jest da je  “to učinio samo da izađe u novinama”, piše RTL.

Komentari