Saborski zastupnik otkriva zašto vlastima smetaju navijači: Nisu navijači problem jer tu i tamo prekrše zakon već…

Nakon što je ravnatelj Civilne zašite Damir Trut prozvao navijače da smetaju u mjestima razorenim potresom ne stišavaju se strasti. Na stranu navijača stao je i saborski zastupnik i predsjednik Fokusa. 

Status Davora Nađija  prenosimo u cijelosti

“Vlast se već godinama trudi prikazivati navijače kao neku problematičnu, pijanu, ćelavu, tetoviranu ekipu koja u svo slobodno vrijeme kada ne uništava stadione jede malu djecu. Istini za volju, da ima navijačkih incidenata – ima ih. No je li nam to stvarno najveći problem u državi? Ne bi li svi sada vrlo rado vratili vrijeme kada su nam “navijački incidenti” bili ‘najveći problem’?”, piše Nađi.

Dodaje kako vlasti nisu navijači problem jer tu i tamo prekrše zakon.



“Pa realno, u Hrvatskoj su zakoni toliko nebulozni da ih se ne možeš držati ni da hoćeš, a primjerice, kroz ovu pandemiju su se čak i navijači više pridržavali epidemioloških mjera od ljudi iz vrha države koji su ih donosili, kaže i dodaje ajmo onda razmisliti zašto bi navijači mogli biti problem vlasti?”, dodaje.

“Možda zato jer kad se dogodi potres usred pandemije, oni iznose van djecu iz razrušenih bolnica i pritom se drže epidemioloških mjera, dok se ministar zdravstva istih ne može pridržavati niti na ljetovanju na Hvaru? Možda zato jer putem fejsa efikasnije distribuiraju informacije potrebne za pomoć Petrinji, Glini i Sisku od Nacionalnog stožera civilne zaštite koji to radi putem gmaila? Možda zato jer putem whatsapp grupa efikasnije koordiniraju članove na terenu nego država putem svojih sustava iako je država uložila 350 milijuna kuna (da, 10-12 puta više od novaca za obnovu Petrinje) u data centar?”, napisao je saborski zastupnik.

“A čak i u trenutku potresa je imala raspisana 4-5 natječaja za nabavu softvera vrijednosti oko 5 milijuna kuna svaki (tu je pak tema za sebe radi li se o cjepkanju nabave i izbjegavanju stavljanja odluka na vladu, a da ne spominjemo primjerice raniju nabavu radiokomunikacijske opreme u iznosu od 37 milijuna kuna za koju je pitanje čemu služi). Ili su možda navijači problem jer su uspjeli organizirati čuvani centar za prikupljanje materijala za pomoć koji ima evidenciju svega što se zaprimi i izda i to kod nogometnog terena?

A možda, ali samo možda, su navijači problem vlasti jer je to još jedina preostala organizirana skupina u društvu koja se ne boji represivnog aparata i koja, kada im ponašanje vladajućih prekipi, je u stanju stati na branik domovine, doći im pod prozore i pozvati ih na red?”, napisao je Nađi.

 

Komentari