Saborski Odbor za zdravstvo podržao Vilija Beroša za novog ministra zdravstva

Cropix

Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku u četvrtak je većinom glasova podržao dosadašnjeg pomoćnika ministra zdravstva dr. Vilija Beroša za novog ministra, nakon što je s te dužnosti smijenjen Milan Kujundžić zbog afere s imovinskom karticom.

Beroš je podržan s devet glasova ‘za’, dva ‘protiv’ i jedan ‘suzdržan’.

Na gotovo dvosatnoj sjednici saborskog Odbora za zdravstvo dr. Beroš je odgovarao na pitanja zastupnika, navodeći među svojim prioritetima da će vrlo brzo pokrenuti aktivnosti na temu plaća liječnika kako bi se ispravile sve nepravilnosti.

“Najozbiljnije moramo shvatiti problem prekovremenih sati liječnika i medicinskih sestara. Ako budem mogao, to ću promptno riješiti, a ako ne budem mogao ništa napraviti, priznat ću i otići”, najavio je Beroš.



Oko neplaćenih prekovremenih sati za što je medicinskim sestrama i liječnicima za pravo dao i Vrhovni sud, Beroš je pojasnio da će dug biti plaćen, ali “vjerojatno ne jednokratno, morat ćemo razgovarati o isplati na rate”. Liječnike koji su tužili bolnice treba kontaktirati i pokušati dogovorom definirati način obeštećenja, dodao je.

Komentari