Sabor otvara vrata građanima 8. listopada

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U povodu obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora, 8. listopada, Sabor otvara vrata građanima nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, izvijestili su u četvrtak iz saborske Službe za medije.

Tradicionalna manifestacija Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora, održava se od 2013. i to najčešće prigodom obilježavanja Dana državnosti i Dana Hrvatskoga sabora, a svake godine okupi veliki broj zainteresiranih građana svih dobnih skupina iz cijele Hrvatske kao i posjetitelje iz inozemstva, dodaje se.

Posljednji put Dan otvorenih vrata Sabora održan je 8. listopada 2019.

Dvogodišnja pauza zbog pandemije



Tako će Sabor u ovu subotu 8. listopada, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, ponovno otvoriti svoja vrata građanima. Uz stručno vodstvo građani će u razdoblju od 10 do 17 sati, bez prethodne najave, moći razgledati dvorane i druge radne i protokolarne prostore Hrvatskoga sabora koji nisu dio uobičajenih programa obilaska za posjetitelje.

Građani će u zgradu Sabora moći ući na glavni ulaz, s Trga sv. Marka broj 6, uz uobičajeni sigurnosni pregled, u skupinama od četrdeset posjetitelja, ističe se u priopćenju.

Program razgledanja trajat će oko 30 minuta. Za posjetitelje iz inozemstva organiziran je program obilaska na engleskom jeziku u 10,30 sati i u 15 sati.

Osobama koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je pristup bez čekanja u redu.

Dan otvorenih vrata Sabora, 8. listopada, bit će prigoda građanima i za susret i razgovor s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i drugim saborskim zastupnicima u Sabornici, najavljeno je iz saborske Službe za medije.

Komentari