Sabor naručio obnovu 30 fotelja iz sabornice, ukupna cijena je 172.000

Damjan Tadic / CROPIX

Hrvatski sabor naručio je obnovu 30 od ukupno dvjestotinjak fotelja iz svoje sabornice zbog njihove dotrajalosti, potvrđeno je u ponedjeljak Hini iz Sabora.

Koje će zastupnike dopasti obnovljene fotelje, ne može se predvidjeti.

“Fotelje ne glase na ime zastupnika, pa ne možemo predvidjeti tko će sjediti u kojoj stolici“, poručili su iz Sabora ne navodeći hoće li obnova fotelja biti gotova do konstituirajuće sjednice, koja se najavljuje za konac srpnja, ili pak kasnije.

Fotelje u sabornici identičnog su izgleda, nabavljene su prije četvrt stoljeća, 1995. kad se Sabor renovirao, i od tada nisu obnavljane.



“Iako su svi stolci objektivno u vrlo lošem stanju te zahtijevaju potpunu zamjenu, iste se u ovom slučaju popravljaju ovisno o raspoloživim sredstvima i prema prioritetima“, kažu iz Sabora.

Poziv za dostavu ponuda za potpunu rekonstrukciju 30 fotelja javno je objavljen na saborskim mrežnim stranicama i na portalu središnje državne nabave. Na poziv su se javile dvije tvrtke i odabrana je povoljnija ponuda tvrtke Škrinjica d.o.o. u iznosu od 172.000 kuna te utvrđeno što mora napraviti.

“Predmet nabave obuhvaća: odvoz postojeće fotelje, izmjenu svih metalnih dijelova i vijaka, skidanje postojećeg tapecirunga, jastuka, PU pjene, spužve, brušenje i lakiranje drvenog postolja te ponovno sastavljanje sa izmijenjenim dijelovima, novom spužvom, PU pjenom i tapeciranje u prirodnu kožu“, navode iz Sabora.

Pozivom na dostavu, rekonstrukcija fotelja, odnosno “početak usluge“ planiran je bio za 1. srpnja, a planirano trajanje usluge, odnosno radovi, 60 dana.

Kad je riječ o konstituirajućoj sjednici novog, 10. saziva, iz Sabora poručuju da će način njezinog održavanja zbog epidemiološke situacije biti naknadno utvrđen, a u skladu sa saborskim Poslovnikom.

Komentari