SABOR Mlinarić prozvao Plenkovića: On bježi od svega što narod hoće i što želi

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Stipo Mlinarić pozvao je u srijedu premijera Andreja Plenkovića da zatraži od Srbije odštetu za hrvatske logoraše koji su tijekom Domovinskog rata protupravno držani po srbijanskim logorima.

“Hrvatski logoraši nisu imali prigode kao Josipa Rimac dobivati plaću za svoje logorovanje ‘šest plus šest’, kao što je ona zatražila iz zatvora. Nismo imali prigodu ni da nas se čuje”, rekao je Milanarić i spočitnuo premijeru da mu nije palo na pamet zatražiti od Srbije odštetu za hrvatske logoraše.

Volio bih da Andrej Plenković odgovara na takva pitanja, gdje ima osnove za naplatiti odštetu za 15.000 logoraša, dodao je Mlinarić iznoseći stajalište Kluba DP-a.

“HDZ se ne može dogovoriti sam sa sobom. Tu gospodin Plenković ne zna što bi napravio, da bi možda tu trebao osnovati istražno povjerenstvo jer on bježi od svega što narod hoće i što želi. Tako je bilo i za referendumske inicijative gdje je 400.000 ljudi bačeno u smeće jer nije želi mijenjati izborni zakon. Vidimo da je on dobar selektor, što bi rekli Srbi, a njegovi igrači završavaju u Remetincu”, rekao je Mlinarić.



Komentari