Sabo poručio Grbinu: Dok ne riješiš situaciju u svojoj kući, nećeš biti spreman ni da spremaš u državi

Željko Sabo/ Dubravka Petric/PIXSELL

Član Predsjedništva SDP-a Željko Sabo u utorak je poručio kako se ne smatra teretom stranci, “a tako misli i više od tri tisuće članova koji su ga izabrali”.

“Mene je izabralo preko 3000 članova i nakon ove sjednice najprije ću razgovarati s članovima gradskog i županijskog odbora, što sam i rekao na sjednici Predsjedništva i tada ću donijeti odluku”, izjavio je Sabo nakon sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj je novi predsjednik Peđa Grbin zatražio da zamrzne članstvo u stranci s obzirom na to da se protiv njega vodi kazneni postupak.

Sabo je odslužio i zatvorsku kaznu zbog političke korupcije.

“Za razliku od novog vodstva, ne vidim se kao teret stranci. Da se smatram teretom ili na bilo koji način krivim, ne bih se ni kandidirao na izborima. Vjerojatno mi u tom slučaju, ne bi toliko članova ni dalo glas”, kazao je Sabo.



U Predsjedništvu su mu, ističe, rekli da se njegovo ime spominje u medijima kao teret stranci.

“Podijelit ću vam članak u kojem piše o mojoj likvidaciji od strane HDZ-a. Vi stalno to potencirate iako Ustav kaže da sam ravnopravni građanin kao i vi, kao bilo koji drugi”, rekao je novinarima.

Što se tiče saborskih zastupnika koji Grbinu nisu dali podršku za kadrovske izmjene u Saboru, Sabo poručuje: “Dok ne riješiš situaciju u svojoj kući, nećeš biti spreman ni da spremaš u državi”.

Komentari