Sabo odgovorio Grbinu: Ovo što se događa, je dijeljenje ratnog plijena. Na izbore izlazim kao nezavisni kandidat

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo najavio je u subotu da će, ako odluka o njegovu isključenju iz stranke koju je donio Glavni odbor ostane na snazi, na lokalne izbore izaći kao nezavisni kandidat.

Predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu zamjera što ne poštuje volju članova organizacija na terenu.

“Mene je maknuo iz vukovarsko-srijemske organizacije, čiji sam bio predsjednik, na prijevaru”, rekao je Željko Sabo i ustvrdio da Peđa Grbin “čisti” sve one koji nisu bili za njega kada je biran za predsjednika stranke.

Podsjeća kako mu je predloženo da se povuče iz Predsjedništva i s mjesta predsjednika SDP-a Vukovarsko-srijemske županije uz obećanje da se vrh stranke neće miješati u rad vukovarske podružnice koja će moći samostalno odlučiti o kandidatima za gradonačelnika.



Međutim, kaže, to se ipak nije dogodilo već se Peđa Grbin odlučio obračunati s njime, prethodno raspustivši vukovarsku gradsku organizaciju.

“Ovo što se događa, nazvao bi dijeljenje ratnog plijena”, izjavio je Hini podsjetivši kako je njegovu kandidaturu za vukovarskog gradonačelnika podržalo 90 posto članova vukovarskog SDP-a.

Danas je na sjednici Glavnog odbora SDP-a Željko Sabo izbačen iz stranke sa 70 glasova “za”, osam “protiv” i četiri suzdržana. Prethodno je Predsjedništvo stranke raspustilo vukovarski ogranak nakon što je gradska organizacija poduprla Sabu kao kandidata za gradonačelnika Vukovara.

Sabo je zatim poslao pismo u kojem je stranku obavijestio da aktivira svoj mandat u Predsjedništvu, ali je Statutarna komisija ocijenila da nema osnova da se vrati u vrh stranke.

Komentari