Sabina Glasovac danas se u Saboru pojavila s malenim plastičnim vizirom, koliko to ima uopće smisla?!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor u petak je većinom glasova donio Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom u Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji, a od 138 nazočnih zastupnika, posebnu je pozornost privukla SDP-ovka Sabina Glasovac.

Zastupnica je lice umjesto maskom prekrila malim plastičnim prozirnim vizirom koji se može kupiti po cijeni od 70-ak kuna. Iako izgleda vrlo modno osviješteno, pa čak i ‘šik’ naspram svih onih klasičnijih kirurških ili platnenih maski iza kojih se ‘skrivamo’ ovih dana, ove maske na prvi pogled ne ulijevaju povjerenje.

No čini se kako se je Glasnovac malo zaletjela kada je izabrala ovu masku, najme Hrvatski zavod za javno zdravstvo ne smatra vizir dovoljno dobrom zaštitom, a kako su naveli u odgovoru za portal Zagrebinfo.

“Korištenje ovakvih otvorenih vizira ne može se smatrati zamjenom za korištenje zaštitnih maski. Naime, usprkos tome što ograničavaju širenje bolesti kapljičnim putem, viziri ne mogu spriječiti eventualno širenje zaraze aerosolom (koje bi prema sadašnjim saznanjima moglo biti moguće)”, stoji u odgovoru HZJZ-a.

Komentari