Ruski poduzetnik Šelkov sljedećih pet godina donirat će 1,8 milijuna kuna dubrovačkoj bolnici. Evo zašto…

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ruski poduzetnik Mikail Šelkov putem svoje tvrtke “Renesansa” potpisao je s upravom dubrovačke bolnice donacijski ugovor vrijedan 1,8 milijuna kuna. Ugovor će vrijediti pet godina, a nabavit će se nova medicinska oprema te educirati zdravstveni kadar, primjerice stručno usavršavanje liječnika. 

Poznato je da Šelkov obnavlja Villu Auroru u Trstenom, u blizini Dubrovnika kao i nekadašnje odmaralište na elafitskom otoku Jakljanu. Potpisanim ugovorom s dubrovačkom bolnicom, obvezao se na godinu dana donirati nešto više od 370 tisuća kuna.

Direktorica tvrtke “Renesansa” Doroteja Ivanjko rekla je kako je donacija bila Šelkova ideja kao logičan postupak u doba pandemije.

“Šelkov je poznat po svom dobrotvornom radu, ne samo u Dubrovniku, već i na Mljetu, gdje često boravi. Buduće donacije bolnici ovisit će o potrebama svake godine”, istaknula je Doroteja Ivanjko.



Na donaciju se osvrnuo i ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić koji je rekao kako će prvom donacijom Odjel za ginekologiju i opstetriciju opremiti modernim krevetima koji će rodiljama olakšati oporavak.

Obogatio se na titanu i proizvodnji tehnologije za zrakoplove

“Taj odjel okrenut je prema zapadnoj strani i ljeti su uvjeti boravci bili prilično neugodni. Nedostaje klimatizacija, a određen broj otvora je bio u kvaru. Sad će ti uvjeti biti ne samo poboljšani, već potpuno promijenjeni. Sad je taj odjel ugodan za boravak”, naglasio je Bekić.

Voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju Zoran Tešanović istaknuo je kako je infrastruktura bolnice iz 1984. godine i funkcionira velikim naporom tehničke službe, ali ju je potrebno redovito obnavljati i održavati.

Inače, Šelkov je bogatstvo stekao na titanu i proizvodnji tehnologije za zrakoplove, a 2006. proglašen je počasnim građaninom Mljeta za doprinos ukupnoj kvaliteti života lokalne otočne zajednice.

Komentari