Rusi napunili avione prema Zagrebu, stižu na cijepljenje

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Četiri ruska avioprijevoznika, Aeroflot, PegasFly, Nordwind i Azur Air, prometuju na redovnim linijama između Moskve i Zagreba, a kako doznaje portal Croatian Aviation, zrakoplovi bilježe odličnu popunjenost. Azur Air je posljednji uveo ovu liniju, na samom kraju listopada ove godine.

Ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot, prometuje između Zagreba i Moskve tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i petka. Iako su u najavi bili zrakoplovi tipa A320 kapaciteta 158 sjedala, zbog povećane potražnje na ovoj liniji uglavnom prometuju veći zrakoplovi tipa A321 kapaciteta 183 sjedala, prenosi Jutarnji list

Zrakoplovi bilježe odličnu popunjenost pa je na letovima u sljedećim danima preostalo tek nekoliko slobodnih mjesta. Pitanje je hoće li Aeroflot dodatno povećati kapacitet prema Zagrebu uvođenjem širokotrupnih zrakoplova. Ako ne dođe do dodatnog povećanja, Aeroflot će do kraja mjeseca ponuditi čak 3.480 sjedala između Moskve i Zagreba.

Kako je već objavljeno u medijima, razlog povećanoj potražnji i odličnom bookingu aviokompanija prema Zagrebu leži u činjenici da ruski državljani u Hrvatsku, prije svega Zagreb, dolaze kako bi primili cjepivo protiv koronavirusa. Iz tog razloga traže isključivo cjepivo Johnson&Johnson s obzirom na to da je potrebna samo jedna doza istog.



Nordwind i PegasFly također prometuju između Moskve i Zagreba, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, Nordwind ponedjeljkom, a PegasFly petkom. Ove dvije aviokompanije u uskoj suradnji do kraja studenog između Moskve i Zagreba ova dva prijevoznika nude 2.172 sjedala. Letovi se odvijaju sa zrakoplovima tipa E190 i B737-800.

Najnoviji prijevoznik na liniji između Moskve i Zagreba je Azur Air koji prometuje prema Zagrebu iz zračne luke Vnukovo, dok ostali avioprijevoznici koriste zračnu luku Sheremetyevo. Azur Air prometuje prema glavnom gradu Hrvatske svega jednom tjedno, nedjeljom, koristeći zrakoplove tipa B737-800.

Do kraja studenog ovaj će prijevoznik ponuditi 1.512 sjedala između Moskve i Zagreba, a iz kompanije tvrde da će u slučaju povećane potražnje reagirati uvođenjem zrakoplova tipa B757-200 kapaciteta 238 sjedala.

Četiri spomenuta avioprijevoznika između Moskve i Zagreba do kraja studenog nude ukupno 7.164 sjedala, a letovi su dostupni čak šest puta tjedno. S obzirom na trend dolaska ruskih državljana na cijepljenje u Hrvatsku, ne treba čuditi ako u sljedećim tjednima dođe do povećanja kapaciteta između dvije metropole.

 

Komentari