RUSI IZNIJELI ŠPKANTNE PODATKE! ‘U Ukrajini smo ubili 74 Hrvata’

Foto: Facebook, ilustrativna fotografija

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je da su u Ukrajini ubijena 74 hrvatska “plaćenika”, te 51 građanin BiH koji se borio na strani napadnute države.

Naime, Ministarstvo obrane Ruske federacije objavilo je tablicu koja, kako tvrde, sadrži broj “plaćenika” koji su se došli boriti u Ukrajinu protiv ruske invazije, broj ubijenih, broj onih koji su napustili Ukrajinu te broj preostalih.

“Bilježimo prisutnost svakog stranog plaćenika”

“Rusko Ministarstvo obrane prati i bilježi prisutnost svakog stranog plaćenika u Ukrajini”, objavili su na svojim web stranicama.



image
Foto: RUSKO MINISTARSTVO OBRANE

Tvrde da u borbene operacije nisu uključeni samo plaćenici, nego i oni koji su došli obučavati ukrajinske vojnike te pomagati u popravcima zapadnog oružja koje je poslano u Ukrajinu.

U tablici koju su objavili Rusi tako tvrde da je u Ukrajinu od 24. veljače, dakle od početka ruske invazije, stiglo 204 hrvatskih državljana. Od toga ih je, tvrdi rusko Ministarstvo obrane, 74 ubijeno, 51 je napustio zemlju te ih je s jučerašnjim datumom u Ukrajini ostalo 79.

Što se tiče bh. ‘plaćenika’, Rusi kažu da ih je u Ukrajinu došlo 167, od kojih je 51 eliminiran, a 46 je napustilo Ukrajinu.

Zasad se zna samo da je jedan Hrvat zarobljen, a drugi je ranjen i vraćen u Hrvatsku.

 

Komentari