Rotacija pripadnika Hrvatske ratne mornarice u međunarodnoj operaciji EU NAVFOR MED – IRINI

Foto: HRM/ D. Mišić

U Zapovjedništvu snaga operacije potpore miru (OHQ) “EU NAVFOR MED – IRINI” u Rimu provedena je redovita rotacija dužnosti između pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

Ondje je kapetan korvete Augustin Urlić preuzeo je dužnost stožernog časnika od poručnika bojnog broda Ante Uljevića koji je istu obnašao od siječnja 2021. godine, priopćili su iz MORH-a.

Riječ je o redovitoj rotaciji na dužnosti u Zapovjedništvu ove operacije kojoj je temeljna zadaća provedba UN-ova embarga na oružje uporabom zračnih, satelitskih i pomorskih resursa.

Kapetana korvete Urlića pred njegov odlazak u operaciju primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli zaželjevši mu puno uspjeha u provedbi zadaća u ovom profesionalnom izazovu te siguran povratak u domovinu.


Kapetan korvete Augustin Urlić rođen je 12. lipnja 1977. godine u Splitu. Pomorski fakultet završio je u Splitu, u zvanju diplomiranog inženjera pomorskog prometa, smjer nautika. Na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu završio je Zapovjedno-stožernu školu “Blago Zadro”. Pripadnik je Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2005. godine. U misiju odlazi sa dužnosti operativnog časnika Operativnog odjela Zapovjedništva HRM. Tijekom službe obnašao je niz dužnosti u Floti HRM, Obalnoj straži RH te Zapovjedništvu HRM-a. Oženjen je i otac troje djece.

Komentari