Roditelji svima rekli da je dijete rođeno mrtvo, no baka je saznala istinu

Zeljko Hajdinjak / Cropix

Kad se dijete rodilo, kći i zet baki i svima rekli su da je rođeno mrtvo. Organizirali su i karmine, no baki je otpočetka nešto bilo sumnjivo. Krenula je istraživati i došla do šokantnog otkrića. Dijete je rođeno živo i zdravo, no kako zet nije bio siguran da je njegov otac – roditelji su bebu dali na posvajanje, piše RTL.

“Porođaj je bio u osmom mjesecu, ona je mene nazvala drugi dan iz bolnice i rekla da je ona rodila i da je dobro, ali da je beba umrla. Meni je to bio strašan šok. Kako umrla, zašto umrla? Znam da je čitav tok trudnoće bio u redu? Prvo da vidim nju, a onda da se informiram što se dogodilo”, kazala je Marija, baka i skrbnica djeteta.

Tako je gospođa doznala da joj je prva unučica umrla pri porođaju. Marija, inače medicinske struke, zatražila je bolničku dokumentaciju kako bi doznala uzrok smrti.

“Oni su imali neki čudni izgovor da nisu dobili otpusno pismo jer nije bilo primarijusa koji ju je porodio. Ja pitam, a gdje je otpusnica, moraš imati otpusnicu. Nema ni otpusnice, a ne možeš izaći iz bolnice bez otpusnice. Rekli su da idu na kontrolu i tada će dobiti sve papire”, kaže baka.


“Svaki dan sam išla sve dalje i dalje. Saznala sam da je beba živa, da se nalazi u socijalnoj ustanovi”, priča baka.

Šokirana baka pronašla je dijete, zatražila i dobila skrbništvo i tako izvukla unuku iz doma. No kako Obiteljski zakon zabranjuje posvajanje krvnih srodnika u ravnoj lozi, baka strahuje da će u jednom trenutku netko doći i posvojiti njezinu unuku.

Kćeri koja je u tridesetima – to je bilo prvo dijete. Sa suprugom je vezu počela još u srednjoj školi. Kći, koju ćemo zbog zaštite identiteta zvati Sanja, čini se da je bila prisiljena birati između supruga i djeteta. Izabrala je supruga.

Zetu bilo najvažnije da se prava istina ne dozna. Brinulo ga je kako sada svima reći da su lagali i da mu je supruga zatrudnjela s drugim muškarcem. Iako se, ističe Marija, u malom mjestu poput njihova na sjeverozapadu Hrvatske sve zna i niti jedna tajna ne ostaje dugo tajnom.

“Vidjela sam da sa njima ne mogu imati nikakve kontakte. Da moram angažirati neke službe, neke institucije jer je on meni rekao ovdje na terasi da on ima cijev i u cijevi dva metka. Ja sam ga pitala: ‘I… što to znači? Hoćeš ubiti mene i … ili sebe i svoju ženu?’ Rekao mi je da to nije prijetnja, već upozorenje”, priča baka za RTL.

Komentari