Rođak Smiljane Srnec o svađi sestara: Pjenila su joj se usta

Cropix

Ispitivanjem svjedoka koje je predložilo tužiteljstvo u četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec koja je optužena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić 2000. godine, a čije je tijelo ove godine pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Svjedočili su poznanici, sumneštani i rodbina obitelji Senec – Sonja Šamarija, Vladimir Matić, Boris Kocijan i Ranko Dominić.

Sonja Šamarija poznaje obitelj, a sestre Jasminu i Smiljanu od djetinjstva. Kazala je da je odnose s optuženom Smiljanom Srnec prekinula nakon jedne svađe, koja se dogodila kada je imala 17 godina. Kada joj je Smiljana jednom prilikom rekla da je Jasmina u Francuskoj, svjedokinja je to smatrala čudnim. Ispitujući svjedokinju okrivljena Smiljana Srnec je rekla da to nije istina.

Vladimir Matić, vlasnik prostora u kojem se nalazi kafić Domino u Palovcu, posvjedočio je da je bio u dobrim odnosima s ocem sestara, pokojnim Martinom Dominićem. Rekao je da Martin nije spominjao svoje kćeri.



Potom je svjedočio Boris Kocijan, u daljnjem srodstvu s obitelji Dominić. Opisao je događaj otprije, kako je rekao, 23 ili 24 godine, kada je naišao na svađu sestara. “Jasmina je istrčala van i viknula: Bježi! Ja sam se skamenio. Vidio sam Smiljanu iza ugla. Nije izgledala normalno, bila je rastresena, čudna, loša. Kao da nije imala zjenice, kao da joj je pjena na ustima. Jasmina je rekla: Ta nas bo zatokla!”, prisjetio se svjedok.

Optužena Smiljana Srnec svjedoku je rekla da taj događaj nije izgledao tako, ali je Kocijan ostao pri svom iskazu. Također je svjedočio i da je upitao majku Katarinu i oca Martina gdje je Jasmina, ali mu nisu jasno odgovorili.

Na kraju je svjedočio Ranko Dominić, konobar iz Male Subotice, koji je poznavao pokojnog oca okrivljene i žrtve. Rekao je da je Martin znao zalaziti u ugostiteljski objekt, ali da nisu pričali o obitelji.

Suđenje Smiljani Srnec nastavlja se 26. studenog iskazima policijskog službenika i članova ekipe hitne medicinske pomoći koji su 16. veljače ove godine pronašli tijelo žrtve u zamrzivaču.

Smiljani Srnec, rođenoj 1974. godine, sudi se za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, rođene 1977. godine, s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu 2000. godine. Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a ove godine pronađeno je tijelo žrtve u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Komentari