Robert Pauletić: Odavno sam riješio egzistenciju i meni reći da mi je motiv uhljebljivanje, to je jednostavno smiješno!

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

“Vjerujem da ću ući u Sabor, a nemam ambicija za povratak u Vladu,” poruka je Roberta Pauletića koji je adut Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jedinici.

Prvi puta kao akvizicija Mosta došao je na mjesto zamjenika ministra turizma u Vladi Tihomira Oreškovića, koju su sastavili HDZ Tomislava Karamarka i Most. Taj izlet u političke vode trajao je koliko i sama Oreškovićeva Vlada. Njegovo imenovanje na mjesto zamjenika ministra izazvalo je brojne kritike, posebno zbog ranijih negativnih stavova o turistima iz Srbije i Japana, koje je iznio na društvenim mrežama i jednom dnevnom listu. Sam Pauletić, kasnije je rekao kako mu nije bila namjera nikoga uvrijediti navodeći da bi svakom sa zdravi razumom trebalo biti jasno da je riječ o satiri.

Drugi pokušaj političkog aktiviranja bio je na lokalnim izborima 2017. godine, kada se kao kandidat Mosta ušao u utrku za splitskog gradonačelnika. Povukao se, jer prema anketama nije mogao ući u drugi krug, a iz Gradskog vijeća, rekao je tada, ne može realizirati želje da se u gradskoj upravi smanji broj zaposlenih. S Miroslavom Škorom iskušava treću političku sreću. Objasnio je i razloge zašto sad želi u saborske klupe, a ne u Banske dvore.

Navodi da je jedna od težnji Domovinskog pokreta da se stvarne poluge odlučivanja vrate u Sabor. Čast bi mu, kaže, bila postati saborskim zastupnikom, gdje bi se borio za ideje pokreta i dobrobit hrvatskog naroda. U javnosti vlada percepcija da je Sabor cilj onih koji misle na svoje uhljebljivanje, a Pauletić uzvraća:“Možda je uhljebljivanje za nekog tko u životu nema drugog posla, niti drugih znanja osim bavljenja politikom. Znam da takvih i u HDZ-u i u SDP-u ima na vagone. Ja sam već 26 godina privatni poduzetnik, i u tih 26 godina poduzeća mi nisu bila ni jedne minute u blokadi, niti je plaća radnicima ikad kasnila jedan dan. Ponosan sam na to,” rekao je.

Podsjetio je da se tijekom cijele svoje političke karijere, pa tako i danas, bori za smanjivanje državne birokracije i protiv uhljebljivanja.

“Kad sam bio zamjenik ministra turizma, mogao sam sjediti u fotelji i ništa ne raditi, a ja sam vodio bitke i upozoravao na netransparentnost trošenja sredstava Hrvatske turističke zajednice. To jest, borio sam se protiv uhljeba i zloupotreba. Odavno sam riješio egzistenciju i meni reći da mi je motiv uhljebljivanje, to je jednostavno smiješno!” poručio je kvizaš i putopisac.

Budući da je svojedobno izjavio kako nije praktični vjernik nametnulo se pitanje hoće li mu to smetati u angažmanu u Domovinskom pokretu.

“Koliko znam, vjeroispovijest je privatna stvar. Ali evo, kad već pitate, tako je, nisam praktični vjernik, pri čemu moram reći i to da smatram kako je katolička Crkva kroz povijest sačuvala srž hrvatstva i to duboko cijenim. Moja supruga je praktična vjernica a i djecu odgajamo u duhu katoličke vjere. Po meni, u ljubavi za domovinu i nije baš najvažnije je li netko gorljivi vjernik ili nije: važnije je voliš li svoj narod i zemlju i kakva su tvoja djela,” odgovorio je Pauletić, piše 24 sata.

Komentari