Ristov: Strogi lockdown trenutno najbolji pristup, treba kopirati druge zemlje

Voditeljica Laboratorija za staničnu biologiju i prijenos signala te predstojnica Zavoda za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković, dr. Andreja Ambriović Ristov za N1 je komentirala epidemiološku situaciju u zemlji.

Govoreći o Vladinu Znanstvenom savjetu, Ambriović Ristov kazala je da ostaje njegova članica. “Mi smo i prije izlazili sa svojim savjetima i tako ćemo nastaviti i dalje, na temelju znanstvenih informacija dijelimo savjete i u tome stvarno dobro surađujemo”, rekla je Ambriović Ristov.

Komentirajući epidemiološku situaciju, Ambriović Ristov rekla je da ona nije dobra. “Imamo puno zaraženih, postotak je još uvijek jako visok. Ono što pratimo broj je onih koji dolaze u bolnice i broj preminulih i vidimo, nažalost, da taj broj i dalje raste”, rekla je Ambriović Ristov.

“Zakasnilo se u uvođenju strožih mjera”

Smatra da se zakasnilo u uvođenju strožih mjera i prebacivanjem nastave na model online. “Ja podržavam strože mjere, pogotovo sada. Za desetak dana imamo Božić i Novu godinu i ono što se može dogoditi je da ćemo imati više druženja i da ćemo dva tjedna nakon toga imati eksploziju zaraženih. Nužno je da što prije uvedemo neku vrstu lockdowna, možda ne potpuni, ali da se jako koncentriramo na to da smanjimo kontakte”, rekla je Ambriović Ristov, prenosi N1.



Komentari