Rimac prigovorila Štromaru da zanemaruje ‘stare drugove’, a na odgovor mu poručuje: ‘Samo me ti možeš smiriti… ‘

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Zvanje i pritisci na ministre te čelne ljude raznih institucija, bili su “posao” bivše HDZ-ove državne tajnice u Ministarstvu uprave, Josipe Rimac, koja je to radila, kažu istražitelji, od jutra do navečer, a sve kako bi pomogla svom dugogodišnjem prijatelju Milenku Bašiću.

Nekadašnja HDZ-ova kninska kraljica nije bila nimalo suptilna u svojim metodama pomaganja Bašiću, o čemu je svjedoči njezina komunikacija s Predragom Štromarom, piše Večernji list.

I Štromar se našao na meti Josipe Rimac

Štromar je samo jedan u nizu ministara koji se našao na meti Josipe Rimac te kojeg ona učestalo zove i traži ga da pomogne Bašiću. Od ministra graditeljstva i prostornog uređenja Josipa Rimac traži sastanak radi uporabne dozvole za Bašićev vjetropark.

No Štromar joj kaže da je taj njihov zahtjev potpuno prazan i da očekuju da investitor popuni zahtjev odnosno dostavi svu potrebnu dokumentaciju. No  Rimac ne odustaje pa ga danima zove.



“Na tehničkom pregledu treba objediniti sve tri faze… Ti mene ignoriraš i zanemaruješ nerazvijene krajeve i stare drugove”, kaže ona Štromaru.

“Ne dozvoljavam da se išta napravi bez zakonske procedure”

Kako ga neprestano zove, on joj poručuje: “Daj se smiri!”, na što mu ona odgovara: ” Samo me ti možeš smiriti….”

“Dajmo vremena za procedure i kompletnu dokumentaciju jer ne dozvoljavam da se išta napravi bez zakonske procedure”, odgovara joj Štromar, piše Večernji list, piše Rtl.hr

Komentari