Riječki Stožer moli starije osobe da izbjegavaju javni gradski prijevoz

Rijeka.hr

Iz riječkog Stožera civilne zaštite u petak su zamolili starije sugrađane da do daljnjega izbjegavaju javni gradski prijevoz, posebice u tzv. vršnim vremenima.

Iz Stožera civile zaštite Grada Rijeke podsjećaju na “svakodnevne nove vrhunce pandemije covida-19” i povećanje broja najtežih bolesnika koji trebaju bolničko liječenje.

Sve starije građane iz tog stožera mole da surađuju u prevenciji daljnjeg širenja koronavirusa jer su oni jedna od najranjivijih skupina koja bi trebala biti svjesna ozbiljnosti trenutačne epidemiološke situacije i u skladu s time prilagoditi svoje aktivnosti.

“Uz odgovorno i dosljedno poštovanje epidemioloških mjera, koje propisuju Nacionalni stožer i lokalni stožeri civilne zaštite, a o kojima su obavješteni putem javnih medija, molimo sve osobe starije životne dobi da do daljnjega izbjegavaju korištenje javnoga gradskog prijevoza koji na području grada Rijeke pruža Komunalno društvo Autotrolej, posebice u vršnim vremenima”, a osobito ujutro do devet sati, priopćio je taj stožer.



Iz Stožera civilne zaštite Grada Rijeke ističu kako je svrha tih mjera zaštititi zdravlje svih građana, posebice najranjivijih, te zdravstveni sustav koji se suočava s iznimnim izazovima i naporima.

 

Komentari