Riječka policija evakuira građane zbog uklanjanja opasne bombe iz Drugog svjetskog rata

pu primorsko-goranska

U četvrtak, 13. veljače uklonit će se avionska bomba iz Drugoga svjetskog rata, pronađena na gradilištu na Kantridi u Rijeci, pa je policija najavila potpunu evakuaciju svih građana u okolnim zgradama, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Bomba velike razorne moći pronađena je prije nekoliko dana tijekom radova na gradilištu stambeno-poslovnog kompleksa u Izviđačkoj ulici, na mjestu negdašnje Tvornice odjeće “Rio”.

Pripreme za prijevoz bombe počet će u šest sati. Radi sigurnosti, evakuirat će se svi građani iz Creske ulice na kućnom broju 14 i 14/1, Izviđačke ulice 6, 8 i 11, Labinske ulice 39 i 45 i Ulica Ante Pilepića 11, 13, 15, 17, 19 i 19/1 najkasnije do osam sati.

Građanima se savjetuje da prije nego što napuste stanove spuste rolete te da prozorska krila i vrata sa staklenim površinama ostave otvorenima. Očekuje se da će se građani moći vratiti u stanove nakon 11 sati.



U širem krugu oko gradilišta građani bi trebali ostati u zgradama, dalje od staklenih površina.

Avionska bomba će se prevesti na brdsko područje Kamenjaka sjeveroistočno od Rijeke, gdje će se uništiti. Građani se upozoravaju da se ne zadržavaju na trasi kojom će se kretati opasni teret.

Osim policijskih službenika, u uklanjanje bombe bit će uključene i sve mjerodavne službe Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Civilne zaštite, vatrogasaca, Hitne pomoći i Crvenoga križa.

Komentari