Ribić: Kako možemo raditi kompromis ako nam plaće zaostaju za drugima

Zagreb, 251119. Gunduliceva. Prosvjed naziva Hrvatska mora bolje u organizaciji osnovnih i srednjih skola. Na fotografiji: Prosvjedna povorka krenula prema Trgu bana Josipa Jelacica. Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Članovi sindikata obrazovanja u ponedjeljak su organizirali veliki prosvjed koji je u 11 krenuo prema Trgu bana Jelačića kojim traže, između ostalog, povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto.

Okupljenim prosvjednicima obratio se i Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

“Ja ne očekujem da će danas ta priča završiti, zato što Vlada ne izlazi s ozbiljnom ponudom”, rekao je Vilim Ribić komentirajući izjavu premijera komentirao izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je rekao da danas očekuje rješenje situacije oko štrajka u školama., koji je rekao da danas očekuje rješenje situacije oko štrajka u školama.

Veliki prosvjed učitelja u Zagrebu: Tisuće ljudi na Trgu bana Jelačića



“Oni su samo rekli da su prvi puta naišli na suvisao razgovor, jer dosad nema suvislog razgovora i ništa drugo nisu rekli, ali ta ponuda teško da je prihvatljiva za ljude”, rekao je Ribić, dodavši da je skeptičan oko toga da će nastava početi u četvrtak.

Što se tiče premijerovih izjava da se radi o politički motiviranoj akciji, Ribić se s njim ne slaže. “Svaki javni događaj ima političke konsekvence, ali nije motiviran stranačkim motivima. To je jedna priča koju slušamo svaki put, jednom od HDZ-a, drugi put od SDP-a”, rekao je Ribić.

“Ministrica Divjak je u nezavidnom položaju, između čekića i nakovnja. Sad je velika muka na koji način funkcionirati. Ja to razumijem”, rekao je Ribić, dodavši da ne misli da Divjak treba dati ostavku. “Ja vjerujem da je ona imala iskrene namjere”, rekao je Ribić.

Sindikalist je istaknuo da kompromisa može biti samo u načinu i vremenu, a ne u cilju. “Kako možemo raditi kompromis ako kažemo da plaće zaostaju za drugima? Što je tu kompromis?”, upitao je.

Komentari