Renato Petek: Puca li potpuno koalicija HDZ-a i BM365?

“HDZ-ov predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet se samorazvlastio. Ovlasti predsjednika prebacio je na potpredsjednicu Stavljenić Rukavinu iz stranke Milana Bandića i pozvao ju da organizira 33. sjednicu skupštine”, piše nezavisni gradski zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Renato Petek.

Gradski zastupnik odluku predsjednika Gradske skupštine Drage Prgometa da organizaciju 33. sjednice Skupštine održi on-line nazvao je pobjedom građana Grada Zagreba i oporbe u Skupštini.

Dodao je kako je Prgomet istovremeno najavio da će HDZ sutra razmatrati odluku o načinu suradnje na razini grada s partnerom ‘koji omalovažava HDZ, skupštinu i njene zastupnike, građane grada Zagreba, laže i dovodi u pitanje normalno funkcioniranje skupštine i grada Zagreba’.

“Prgomet tvrdi da je Bandić i stranka BM365 pristala da se sjednica održi online, a da su jučer promijenili stav, bez obavijesti koalicijskom partneru. HDZ ‘neće pristajati na ničije ultimatume, rekao je Prgomet u nedjelju”, piše Petek.



Smatra kako je sudeći po Prgometovim izjavama, ljubav Plenkovića i Bandića je na velikoj kušnji pa je u pitanju i suradnja u Gradu Zagrebu.

“Očito je sa Plenkovića manje brine loša situacija u Gradu Zagrebu, a više rejting HDZ-a na parlamentarnim izborima. Oporba je tjednima sinkronizirano pritiskala HDZ i Bandića da sjednica Gradske skupština mora biti održana uživo. I naš je posao urodio plodom. Važno je da se naš glas čuje. Zagreb nije privatno igralište za dealove i kombinacije Bandića i Plenkovića. Građani imaju pravo znati što politika radi i kako se donose odluke”, napisao je Petek na Facebooku.

Dodao je kako je to posebno važno u trenutku duboke financijske krize najvećeg grada u Hrvatskoj uzorkovane višegodišnjim neodgovornim i štetnim upravljanjem, posljednicama potresa i dodatnim financijskim pritiskom uzrokovanom ekonomskim posljednicama pandemije koronavirusa.

 

Kako je izgledala novinska konferencija skupštinske oporbe možete vidjeti u videu.

Komentari