Renato Petek: Pogledajte na kakvim gumama vozi ZET, bi li Bandić putovao u Audiju A6 s takvim gumama?

Marko Lukunic/PIXSELL

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i kandidat za gradonačelnika Zagreba Renato Petek podijelio je na društvenim mrežama zanimljiv video u kojem prikazuje zapanjujuće stanje guma ZET-ovog autobusa. Evo što je Petek poručio:

“Ovo je stanje gume na autobusu ZET-a garažni broji 436 na dan 10. studenog. Nisam tada želio raditi paniku jer je tog dana autobus konačno povučen iz prometa nakon višestrukih upozorenja vozača na stanje ove protektirane gume.

ZET se nedovoljno brine o sigurnosti putnika i samo srećem nije bilo incidenata s ozbiljnijim posljedicama. Krše se propisi jer se u promet puštaju neispravna vozila, održavanje je loše (za koje se uglavnom koriste skupe vanjske usluge), gume su često loše, neadekvatne za uvjete vožnje te se koriste gume različitih proizvođača (karatkereisrika) na istim osovinama, što je protivno propisima.

Bi li Bandić putovao u Audiju A6 s protektiranim, rasparenim i ćelavim gumama? Vozilu kojeg našim novcem iznajmljuje za iznos 450 kn dnevno od prijatelja iz Rent a car tvrtke. Ne!



On teren po Zagrebu obilazi u luksuznom minibusu ZET-a plaćenog pola milijuna kuna. A putnici/birači mogu tek malo profitirati s nekoliko novih buseva koje im on kao mamac baca prije novih izbora. Očekujem da će ususret izborima karta od 4 kn postati besplatna te da će se uvesti dvije-tri nove linije u naseljima gdje to stanovnici, opravdano, čekaju godinama”, napisao je Renato Petek na Facebooku.

Komentari