Renato Petek objavio koliko zarađuju Bandićevi pročelnici i do kada im traju ugovori!

Nagađanja oko toga hoće li otići pročelnici Gradskih ureda u Zagrebu već danima plijene pozornost medija. Ekipa iz “Možemo!” najavila je da očekuju kako će pročelnici dati mandate na raspolaganje, a neki od prozvanih – najpoznatiji među njima svakako ke Pavle Kalinić – poručili su im da to neće ići baš tako lako.

Uostalom, zakon je na njihovoj strani, ti su ljudi izabrani na natječajima, dobili su ugovore koji im traju još neko vrijeme i imaju pravo Tomaševiću i društvu reći ‘ne’.

Jasno, plaće su i više nego unosne i teško ih je prepustiti drugome, a član zagrebačke skupštine Renato Petek, koji je bio kandidat za zamjenika gradonačelnika SDP-ovom Jošku Klisoviću, na Facebooku je ‘crno na bijelo’ objavio sve. I njihova imena, i istek mandata, a i koliki su im koeficijenti.

Bruto plaća od 30.000 kuna

“Ovo je popis 27. zagrebačkih pročelnika i datumi isteka njihovih mandata. Koeficijent plaće od 5.54 je definiran Odlukom o koeficijentima, a osnovica od 5.501,91 kn Kolektivnim ugovorom”, napisao je Petek u objavi uz priloženi popis.



Na osnovu ovoga ne možemo im baš u kunu zaviriti u novčanik. Bruto plaća im iznosi nešto više od 30 tisuća kuna, preciznije oko 30.475 kuna, a njima ostane – ovisno o poreznim olakšicama – između 15 i 25 tisuća. Da je loše, nije.

Ovako se plaća u Holdingu

Neki su u lošijoj situaciji kad je riječ o ugovorima – dvanaestoro pročelnika postat će vrlo brzo bivši na ovaj ili onaj način jer im ugovor ističe ove godine. Onim sretnijim, među kojima je i sam Kalinić, ugovor vrijedi do 2024. godine.

Objavio je Petek i plaće u Holdingu. Predsjednica Uprave ima bruto 33 tisuće kuna (uz dodatak od 0,5 posto po godini staža), član Uprave ima 30 tisuća, a voditelji podružnica i direktori povezanih društava između 22 i 26 tisuća.

Komentari