Renato Petek: Bandić plaća uklanjanje stabala na Medvednici 60 tisuća kuna po komadu

Renato Petek u svojoj objavi na Facebooku otkriva koliko je Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik Milan Bandić platio uklanjanje stabala na Medvednici koja su bila na ruti nove žičare i zbog toga smatrana opasnima. 

“Otkrivena skupocjena stabla na Sljemenu! Bandić svako plaća 60.000,00 kuna!

Ljubitelj skupocjenog namještaja ovaj je put odlučio poharati našu Medvednicu. Gradonačelnik Bandić odlučio je na trasi, već sada najskuplje žičare na svijetu, ukloniti 20 “opasnih” stabala. Za rušenje drveća Hrvatske šume će prema Ugovoru s Gradom Zagrebom naplatiti 1.200.000,00 kuna. To je 60.000,00 po stablu!

Nakon što je izmijenio i produžio trasu žičare, što je značajno poskupilo cijeli basnoslovno skupi projekt, sada dodatno ruši dvadeset stabala devastirajući šumu.



Trasa se vidi iz brojnih dijelova Zagreba i svima je jasno da je zbog vrsta radova oko izgradnje stupova žičare šuma ionako previše stradala. Je li to redovna cijena rušenja stabala te koliko još Hrvatske šume zarade prodajom te građe postaju nova otvorena pitanja, kao i može li se doći do informacija o poziciji svih tih stabala?!

Osvjedočeni “ljubitelj” zelenila i drveća, poznat po prekomjernoj upotrebi betona i asfalta, završava svoje “monumentalno djelo” u zadnjem mandatu svoje štetne vladavine Zagrebom. I uopće ga nije briga koliko će “spaliti” našeg novca kako bi dovršio najskuplju žičaru na svijetu.

Nitko, pa niti u HDZ-u nemaju informaciju, niti ih zanima koliko će na kraju projekt koštati, osim što znamo da ćemo žičaru otplaćivati dva desetljeća, da je predimenzionirana, nepotrebnih kapaciteta te da će biti ekonomski neisplativa. No nikome u HDZ-u cijena tog projekta uopće ne smeta. Pitanje je zašto?” Pita se Petek u svojoj objavi.

Otkrivena skupocjena stabla na Sljemenu! Bandić svako plaća 60.000,00 kuna!Ljubitelj skupocjenog namještaja ovaj je…

Gepostet von Renato Petek am Donnerstag, 20. August 2020

Komentari