REKORDAN POSLOVNI KVARTAL ZA TVRTKU APPLE: Objavili koliko ima aktivnih uređaja u svijetu

Pixabay

Apple se pohvalio rekordnim poslovnim kvartalom u kojem su zaradili čak 123,9 milijardi dolara.
No, to nisu jedine brojke koje valja istaknuti, pa je izvršni direktor tvrtke, Tim Cook, također otkrio da je u svijetu trenutno aktivno 1,85 milijardi Appleovih uređaja.

Iako Cook nije dublje ulazio u te brojke, svakako treba napomenuti da Apple smatra uređaj aktivnim ako je u proteklih 90 dana imao interakciju s Appleovim uslugama. Podsjetimo, tvrtka se prošle godine pohvalila da ima 1,65 milijardi aktivnih uređaja, dok je 2020. ta brojka bila manja za oko 150 milijuna, prenosi Bug.hr.

Kad je riječ o Android uređajima, Google je prošle godine u svibnju otkrio da ih je aktivno preko tri milijarde. Kako ističe The Verge, tvrtka preuzima ovu brojku iz svoje Trgovine Play, koja zapravo ne računa uređaje temeljene na Androidu, a koji koriste alternativne trgovine aplikacijama, pa je u stvarnosti ta brojka još veća.

Bilo kako bilo, nema dvojbe da je osnovni generator prihoda za Apple njihov iPhone, koji se u blagdanskom kvartalu odlično prodavao u svim dijelovima svijeta, pa čak i u Kini gdje je izbor pametnih telefona tamošnjih proizvođača zbilja velik.



Komentari