Rekordan broj novozaraženih koronavirusom u Međimurskoj županiji

Duje Klarić/Cropix

Međimurska županija već tjednima bilježi rekordan broj novozaraženih koronavirusom. Dvotjedna incidencija oboljelih na sto tisuća stanovnika iznosi tisuću i među najvišima je u Hrvatskoj. Prema posljednjim informacijama, sve je više hospitaliziranih u tamošnjoj bolnici.

Liberalizacijom mjera polako smo zaboravili da smo u pandemiji. Nažalost, brojevi u Međimurju to i dalje dokazuju. Incidencija je posljednjih tjedana visoka i to je rezultiralo popunjavanjem bolničkih kreveta, izvijestio je za Studio 4 Ivica Grudiček.

Igor Šegović, dr. med., ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, rekao je da je u bolnici hospitalizirano 36 pacijenata oboljelih od COVID-a, što je, kako kaže, velik broj.

– Nažalost, riječ je o populaciji starije životne dobi, koja ima multiple komorbiditete koji su često praćeni komplikacijama, govori.



Dodaje da je bolnica morala angažirati dodatno osoblje i kako kaže, odjel infektologije je pun te su morali zatvoriti dva odjela da bi liječili oboljele od COVID-a, a također žele da funkcionira operativni program te sve ostale polikliničke djelatnosti i svi odjeli.

– Zatvorili smo odjel oftalmologije i otorinolaringologije, međutim, oni normalno funkcioniraju. Odjel interne je cijelo vrijeme pun preko 100 posto stoga što jako puno starije populacije obolijeva te se moramo snalaziti na sve moguće načine kako bismo im pružili kvalitetnu uslugu, naglasio je Šegović.

Nada se da broj oboljelih i hospitaliziranih neće rasti, ali s obzirom na informacije koje stižu iz Klinike za zarazne bolesti, to vjerojatno neće biti tako.

Komentari