Reiner: Zločesta je i nepravedna tvrdnja da će se predsjednicu pamtiti po gafovima

N1

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner komentirao je inauguraciju Zorana Milanovića.

“Bilo je malo drugačija i neobičnija nego sve dosadašnje inauguracije, ali to je bila želja novog predsjednika, prema tome, ona je sukladno tim željama i obavljena”, rekao je Reiner.

Što se tiče govora Zorana Milanovića, u kojemu smatra da su zaštita i promicanje neovisnosti sudstva, medija i znanosti najvažniji sadržaj načelne ustavne formulacije o odgovornosti predsjednika Republike za stabilnost državne vlasti, Reiner je rekao da misli da je to poruka cijelom društvu.

“Ja mislim da je to poruka cijelom društvu, ja bih to shvatio u jednom pozitivnom i poticajnom smislu, upravo k neovisnosti i sudstva i znanosti i svih ostalih segmenata društva, koji trebaju tu samostalnost, da bi mogli ostvarivati svoje društvene zadaće”, rekao je Reiner.



Upitan kakva će biti suradnja novog predsjednika Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, Reiner je iskazao nadu da će ona biti konstruktivna.

“Ja se nadam da će ona biti dobra i konstruktivna i da će biti na dobro hrvatskih građana”, rekao je Reiner.

Govoreći o komentarima brojnih oporbenih političara da će se predsjednicu na odlasku, Kolindu Grabar Kitarović, pamtiti samo po gafovima, Reiner je rekao da se radi o zločestoj tvrdnji.

“To je izrazito zločesta tvrdnja i nepravedna spram nje, ona je napravila puno velikih koraka, posebice u pozicioniranju Hrvatske na međunarodnom planu, i takva tvrdnja je i zločesta i nepravedna”, rekao je Reiner, dodavši da treba proći vremena da se sagledaju svi aspekti, razlozi i uzroci poraza Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, piše N1.

Komentari