Reiner: Vladajuća većina je stabilna, mislim da je Čačić krivo interpretiran

Željko Reiner Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HDZ-ov potpredsjednik Sabora Željko Reiner komentirao je parlamentarnu većinu, nakon što je zastupnica Reformista bila suzdržana na glasanju o povjerenju ministru zdravstva Viliju Berošu.

“Naravno da je vladajuća većina stabilna, ona je stalno ista. Danas je i Čačić jasno rekao da Reformisti podržavaju Vladu, ne vidim zbog čega je to pitanje”, rekao je za N1.

Čačiću je najveće pitanje s kim će HDZ koalirati u Varaždinu.


“To je pitanje dogovora. Sve postizborne koalicije su pitanje postizbornih dogovora i to će se obaviti u što skorije vrijeme. Ne samo u Varaždinu, nego u svim županijama, svim jedinicama lokalne samouprave. Ne vidim razlog pitanju zašto vladajuća većina ne bi bila stabilna, mislim da je on (Radimir Čačić) krivo interpretiran, on je jasno rekao da podržava vladajuću većinu”.

Na pitanje je li moguće da u dogledno vrijeme vladajuća većina bude veća od 76 rekao je da je moguće.

“Mi nikoga ne vabimo, ali ako je netko zainteresiran pridružiti se vladajućoj većini na programskoj osnovi, podržavajući program HDZ-a i vladajuće većine, mi nikoga nećemo odbiti, nećemo ga otjerati, pogotovo ako želi podržati naše programe”.

Saborski zastupnik Milan Vrkljan rekao je da je imao dva kontakta s nekim iz HDZ-a i da se njemu nudilo da postane dio većine. “Nemam nikakvih saznanja o tome. Ne znam ništa o tome”.

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je da mu nije jasno zašto se premijer Andrej Plenković ne želi složiti s njegovom inicijativom da se Oluja svakih pet godina obilježava u Kninu, a druge godine na drugim mjestima gdje su se vodile ratne akcije.

“Izjave gospodina Milanovića ne bih komentirao, pogotovo što možda preksutra predloži da se na Jelačićevom trgu digne jedna velika piramida. Ne bih to komentirao”.


Komentari