Reiner: Odbijanje oporbe za razgovor je neozbiljno, za pretpostaviti je da neće biti konstruktivni niti u Saboru

N1

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner najavio je da će on i Ante Sanader biti potpredsjednici, a Gordan Jandroković predsjednik Sabora. Ponudio je i objašnjenje zašto Hrvatska ekonomski ne stoji dobro 2020. godine.

“Hrvatska je danas mogla gospodarski bolje nego što jest”, priznao je Reiner i nastavio: “Ali, nemojmo zaboraviti kada su druge zemlje bivšeg komunističkog, socijalističkog bloka, kako god ih željeli nazvati, kad su one ušle u EU… Nemojmo zaboraviti da te zemlje nisu imale rat, nisu morale financirati taj rat.”

Za odbijanje predstavnika stranaka opozicije da dođu na razgovore u ‘četiri oka’ s Andrejem Plenkovićem, Reiner je rekao da to nije dobro.

“Mislim da je to neozbiljno od tih stranaka”, rekao je.



Stranačka vrbovanja?!

Na opasku da su u oporbi otvorili pitanje ne vode li takvi razgovori u neka nova stranačka vrbovanja, Reiner je odgovorio:

“To je potpuna besmislica. Vi jako dobro znate da je jučer na stranačkim tijelima vrlo jasno rečeno da HDZ apsolutno se ne želi nikoga privlačiti u vladajuću većinu. Ona je solidna, ona je formirana, postoje potpisi i samo se čeka formalnost da se proglase konačni rezultati izbora.”

“HDZ nema namjeru nikoga privlačiti, osim ako to netko javno, svojevoljno, unaprijed iskaže”, kazao je.

Rekao je da će u novoj vladi ‘sigurno biti manje od 18 ministarstava’, da bi bilo neprimjereno da on govori o imenima, kad to nije učinio premijer, te je još jednom ponovio da ga zabrinjava da oporba u Saboru neće biti konstruktivna u dobu ‘gospodarske, zdravstvene krize’.

“Ja sam se nadao da će oporba biti konstruktivna. Pogotovo bi u teškim vremenima i vladajući i oporba trebali tražiti što više točaka oko kojih se mogu složiti. Odbijanje nije dobar znak, mogu reći da me brine. Može se pretpostaviti da i u radu Sabora takve konstruktivnosti neće biti”, rekao je.

Konačno, rekao je, on očekuje da će konstituirajuća sjednica Sabora biti 22. srpnja, prenosi N1.

Komentari