Reiner nakon burne rasprave sa Sandrom Benčić: Nisam to rekao!

Screenshot/N1

U emisiji Pressing koja je sinoć bila emitirana na N1 televiziji svoje stavove su sučelili Sandra Benčić, saborska zastupnica iz platforme Možemo! i Željko Reiner, potpredsjednik Sabora iz redova HDZ-a. Pričali su, između ostalog, o tome kako gledaju na rad Sabora, čiju ustavnost propituje dio oporbe te kako gledaju na različita mišljenja ustavnih stručnjaka.

Rasprava je bila poprilično žustra, a Željko Reiner je u jednom trenutku, barem je tako izgledalo, izrekao jednu rečenicu koja je na prvi pogled izgledala jako podcjenjivački prema oporbenoj zastupnici.

“Moram reći da je ovo što je ova žena zastupnica rekla potpuno netočno…”, rekao je.

Međutim, dan kasnije potpredsjednik Sabora demantira da je nešto slično rekao, te u priopćenju ističe da je došlo do šuma u komunikaciji.



“Nakon mog sinoćnjeg gostovanja u emisiji Pressing N1 televizije, vaši portali prenijeli su neistinitu izjavu koju sam navodno izrekao. Naime, nije istina da sam kolegicu zastupnicu Sandru Benčić nazvao ‘ovom ženom zastupnicom’ već sam joj se obratio s “uvažena zastupnica” što se jasno čulo tijekom mog gostovanja u emisiji, a može se jasno čuti i razumjeti preslušavanjem iste emisije.

Ovim putem molim ispravak neistinite izjave i vašu ispriku radi štete koju mi ovakvo neistinito izvještavanje prouzrokuje. Napominjem kako ovaj način oslovljavanja kolegice Benčić, kao i bilo koje druge kolegice, smatram neprimjerenim i nije sukladan s načinom izražavanja kojim se osobno koristim.

Kolege su me izvijestili kako je zastupnica Benčić na svojoj društvenoj mreži također prenijela neistinitu informaciju objavljenu na portalu (no naknadno ju je obrisala), što me neugodno iznenadilo jer smo zajedno gostovali u studiju, te kolegica za vrijeme emisije nije negativno reagirala na moje oslovljavanje (a nije ni imala razloga jer sam joj se obratio s ‘uvažena’)”, stoji u priopćenju, prenosi Jutarnji.

Komentari