Reformisti, Suverenisti i Hrvatska seljačka stranka zajedno u utrci za Petrinju

Foto: Screenshot

Narodna stranka – Reformisti, Hrvatska seljačka stranka (HSS), Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Hrvatska konzervativna stranka (HKS) i Hrvatski suverenisti (HS) potpisali su koalicijski sporazum ‘Rad za naš grad’ za lokalne izbore u Petrinji. 

“Potpisivanjem ovog koalicijskog sporazuma nastavljamo dobru suradnju, kontinuitet iz prošlog mandatnog razdoblja, tako da govorimo o istim sudionicima. Time želimo najaviti našu kandidaturu za listu Gradskog vijeća na predstojim izborima i zapravo to formalno obilježiti”, rekla je predsjednica Gradske organizacije Petrinja Jasmina Robinić Tkalčević u ime Reformista, prenosi portal53.

U ime Gradske organizacije HSS-a, predsjednik Miroslav Petračić rekao je kako žele nastaviti suradnju koja je bila dobra u proteklom mandatnom razdoblju.

“…Ući ćemo u sve teže razdoblje i vjerojatno će sve više trebati sve bolju, sve čvršću i sve jaču suradnju s državom i predstavnikom države koji ovdje mora usko surađivati s lokalnom samoupravom. Nije dovoljno proglasiti katastrofu, nego i pomoći ljudima koje je pogodila, a HSS na taj način želi sudjelovati u Gradskom vijeću i pomoći ljudima koji su ovdje na našem području i da se što prije dovede u normalu”.



Predsjednik Gradske organizacije HSU-a Stjepan Galijan rekao je da je petrinjska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika u koaliciji s Reformistima već drugi mandat.

Pozvao je sve umirovljenike neka glasaju za ovu koaliciju jer su se, kroz dva vijećnika, uspjeli izboriti za Božićnicu i Uskrsnicu i zbog takve suradnje odlučili su se za ovu koaliciju.

“Nadam se dobroj suradnji s ostalim partnerima i pozivam sve članove Hrvatske konzervativne stranke, simpatizere i sve ostale da podrže ovu koaliciju i nadam se da ćemo polučiti dobre rezultate i da građane nećemo iznevjeriti”, obratio se predsjednik Gradske organizacije Zdenko Kelava u ime HKS-a.

Sporazum je, u ime Hrvatskih suverenista potpisao i Miljenko Bušić, predsjednik Gradske organizacije: “…Smatram da su ovi koalicijski partneri jedini pravi čimbenik koji može nastaviti ovu istu suradnju i koji može pridonijeti da se ovaj grad ponovo obnovi i da se razvija. Mi, kao Hrvatski suverenisti i kolege iz HKS-a prema nekakvim političkim ideologijama jesmo stranke desno orijentirane, a mi ćemo u ovom slučaju jednostavno tu svoju ideologiju staviti na drugo mjesto iz razloga što je sada na prvom mjestu obnova ovog razrušenog grada”.

Predstavljeni su i kandidati za gradonačelnika i njegovu zamjenicu, a to su Darinko Dumbović i Ivana Kordić.

“…Ovdje sa mnom su ljudi koji su me pratili zadnja dva mandata, neki su nam se pridružili (HKS, HS) u zadnjem mandatu, a uvijek je nekako okosnica bila u Reformistima, HSS-u i HSU-u. To je ta okosnica koja daje nadgradnju i poruku koja se neće zloupotrijebiti za bilo kakve druge političke konotacije osim koalicijskog rada. Taj kontinuitet politike u našem Gradskom vijeću nikada na prvom mjestu nije imao ideologiju, nego smo se bavili problemima građana”, rekao je aktualni gradonačelnik Dumbović.

Pozvao je sve građane da izađu na izbore, a svi oni koji im se žele pridružiti mogu to učiniti na način, ne samo kao političari ili stranački obojeni, “na listi ima mjesta i za nezavisne kandidate i za sve one koji će definitivno u demokraciji donijeti sadržaj i mozaik zajedničkih političkih ideja koje će stvoriti neke nove temelje grada Petrinje”.

Komentari