RAZRIJEŠILI GA, PA GA OPET ZAPOSLILI? Evo što je Ministarstvo branitelja odgovorilo na pitanje jesu li vratili Sučića na posao

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

“Na poslovima vezanim uz traženje osoba nestalih u Domovinskom ratu, g. Sučić dokazao se po iznimnoj stručnosti, što su prepoznale i udruge i članovi obitelji osoba nestalih u Domovinskom ratu, koji su mu u više navrata izrazili potporu i koji s njime održavaju izvrsnu suradnju”, odgovorili su među ostalim iz Ministarstva branitelja na upit jesu li angažirali Stjepana Sučića kao ugovornog djelatnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Podsjetimo, isti resor prije tri mjeseca razriješio ga je dužnosti državnog tajnika zbog skandala u Vukovaru.

Razbijao po Vukovaru i kršio mjere

Podsjetimo, Sučić je u Vukovaru kršio mjere Stožera, razbijao inventar i opirao se uhićenju.

Iz ministarstva kažu kako je netočno da je novoimenovana ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ivona Paltrinieri za prvi potez odabrala povratak Sučića, niti da će joj on biti nadređen, piše Dnevno.hr.  



Vezan je ugovorom o djelu

Međutim, dodaju i ovo:

“G. Sučić angažiran je prije njezinog imenovanja temeljem ugovora o djelu do 30. lipnja 2021. za poslove vezane uz aktivnosti pronalaženja grobišta, ekshumacije i identifikacije pronađenih posmrtnih ostataka svih stradalih, uz naknadu od 6.000 kn mjesečno. Na poslovima vezanim uz traženje osoba nestalih u Domovinskom ratu, g. Sučić dokazao se po iznimnoj stručnosti, što su prepoznale i udruge i članovi obitelji osoba nestalih u Domovinskom ratu, koji su mu u više navrata izrazili potporu i koji s njime održavaju izvrsnu suradnju.”

Iz Ministarstva branitelja kažu kako vjeruju da će Sučić i kao ugovorni djelatnik svojim znanjem i iskustvom pomoći u iznimno zahtjevnom i osjetljivom procesu pronalaska nestalih osoba.

“Otkrivanje istine o sudbinama nestalih naša je najveća obveza prema njihovoj žrtvi i prema članovima njihovih obitelji te vjerujemo kako će g. Sučić zajedno sa svima koji sudjeluju u tom procesu i dalje davati svoj značajan doprinos”, zaključuju u priopćenju.

Komentari