Razriješen pomoćnik ministra obrane Petar Mihatov

vlada.hr

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice s danom 19. studenoga razriješila pomoćnika ministra obrane Petra Mihatova, na njegov osobni zahtjev .

Iz Vlade su priopćili kako je državna službenica Dunja Bujan ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za obrambenu politiku u Ministarstvu obrane, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, s danom 20. studenoga.

Razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Javne ustanove “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” Zoran Piličić, a novim je članom kao predstavnik Ministarstva obrane imenovan Anto Zelić.

Vlada je razriješila i dosadašnjeg člana Vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom Dražena Opalića. Novom je članicom, kao predstavnica Ministarstva financija, imenovana Jasna Prepeljanić.



Državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva Tomislava Dulibića Vlada je imenovala svojim predstavnikom u postupku mirenja u kolektivnom radnom sporu s Hrvatskim sindikatom sanitetskog prijevoza.

Na zatvorenom dijelu sjednice usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih investicijskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj, te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu.

Komentari