Razmjerno toplo, ali ne i posvuda suho

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Puhat će sab do umjeren istočni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja tmperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša dnevna između 24 i 26 °C.

Podjednaka jutarnja temperatura zraka kao na istoku, i malo niža dnevna bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom. Ponegdje uz više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar povremeno umjeren sjeverozapadni.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorskim krajevima djelomice sunčano, mjestimice s kišom, pa i u obliku kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, uz obalu između 10 i 14 °C, a najviša dnevna uglavnom od 18 do 21 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom i tijekom dana ugodno toplo. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 5 do 8 °C, na moru između 10 i 12 °C, a najviša dnevna od 20 do 24 °C.



Na jugu Hrvatske pretežno sunčano, čak većinom vedro, uz malo nižu dnevnu temperaturu nego na srednjem dijelu. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito.”

Sljedećih dana proljetno promjenljivo…

“Idućih dana u unutrašnjosti barem djelomice sunčano i još toplije, ali ne i posve stabilno. Mjestimice će pasti malo kiše, i to uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova, osobito u nedjelju. I jutra će biti toplija pa je vjerojatnost mraza vrlo mala. Vjetar većinom slab jugozapadni.

Na Jadranu na kraju ovoga tjedna i početkom novoga većinom sunčano i danju ugodno toplo, s dnevnom temperaturom zraka uglavnom od 20 do 23 °C. Na sjevernom dijelu povremeno su mogući lokalni pljuskovi, osobito u nedjelju. Puhat će većinom slabo do umjereno jugo i južni vjetar.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari