Ravnatelju vukovarske škole razbijen automobil, SDSS: Nije riječ o slučajnom incidentu, Vukovar treba biti mjesto nulte tolerancije na nasilje

Facebook

“Grad Vukovar i okolica trebaju biti mjesto nulte tolerancije na nasilje”, poručila je Jeckov zatraživši od policije i pravosudnih tijela da istraže i kazne počinitelje koji su oštetili osobni automobil ravnatelja vukovarske Tehničke škole Nikole Tesle Đorđa Lukića

SDSS je u nedjelju poručio da je potrebna preobrazba Vukovara u grad nulte tolerancije na nasilje, a nadležne institucije pozvao da aktivno djeluju u sprječavanju međunacionalnih sukoba među mladima do kojih, kako tvrde, u Vukovaru u posljednje vrijeme dolazi često.

Saborska zastupnica Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Dragana Jeckov je na konferenciji za novinare u Vukovaru rekla da je nepoznati počinitelj u noći sa subote na nedjelju oštetio osobni automobil u vlasništvu ravnatelja vukovarske Tehničke škole Nikole Tesle Đorđa Lukića te ustvrdila kako ni kojem slučaju nije riječ o slučajnom incidentu.

Pritom je podsjetila je da je nedavno u neposrednoj blizini vukovarske Tehničke škole došlo do sukoba više mladih osoba, a među kojima je bilo i učenika te škole.


“Ništa ne sugeriramo, već informiramo javnost”, izjavila je Jeckov uz tvrdnju da je ravnatelju Đorđu Lukiću napadom poslana jasna poruka.

Po riječima predsjednika vukovarskog SDSS-a Srđana Kolara, posljednje dvije godine su intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru.

“Kao predstavnici srpske zajednice osuđujemo svaki oblik nasilja”, rekao je Kolar ocijenivši kako oštećenje osobnog automobila ravnatelja Đorđa Lukića nije običan kriminalan čin već ima veze i s međunacionalnim sukobom mladih do kojeg je nedavno došlo nedaleko od Tehničke škole.

Predsjednik Zajedničkog vijeća općina (ZVO) Srđan Jeremić kazao je kako mnogi mladi Vukovarci srpske nacionalnosti ne žele prijaviti policiji napade na sebe iz straha da ne budu izloženi mogućoj osveti.

“Ja vam tvrdim da se ni mi ovdje koji sjedimo ne osjećamo sigurno u ovom gradu”, izjavio je Jeremić ustvrdivši kako je fizičkih i drugih napada na građane Vukovara srpske nacionalnosti puno te da se oni uglavnom ne prijavljuju.

Komentari