Ravnateljica Centra u Ivanić Gradu opisala napad: Navikli smo na ljute i nesretne stranke, ali porukama koje se šalju, nama se crta meta na leđima

Martina Cuvaj Foto: Screenshot/N1

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Ivanić gradu Martina Cuvaj opisala je napad na socijalne radnike, koji se dogodio u četvrtak prijepodne. 

“Danas u jutarnjim satima je bila izrečena žurna mjera izdvajanja dvoje djece iz jedne obitelji. Nakon izvršenja mjere, majka je s djecom bila tu u Centru, napustila je prostorije Centra pa su ih napustili i policajci koji su tamo bili preventivno pozvani”, objasnila je za Dnevnik.hr. 

Rekla je da je u prostorije Centra navalio i fizički nasrnuo otac djece koji je zaustavljen pribranošću zaštitarke.

“Ona ga je sprječavala ući. Razvalio je vrata i detektor metala, bacio je zaštitarku na njezin stol koji je i razbio, a ona ga je zadržavala da ne uđe u urede”.



Dodala je da su kolegice bile zaključane po prostorijama te da je reakcija policije bila vrlo brza.

“Mi smo svi u šoku, potreseni, unezvijereni i svjesni smo da je ovo danas posljedica poruka koje su poslane u javnost, a u kojima se socijalne radnice karakterizira kao otimače djece i ubojice”, tvrdi.

Navodi da je to nešto što su na neki način očekivali. Nada se da se neće ponoviti ono što se dogodilo u Đakovu.

“Mi smo navikli na ljute i nesretne stranke jer ova služba – njezina svrha je da radi s takvim ljudima. No, porukama koje se šalju, nama se crta meta na leđima. Ovo je izravna posljedica toga što se dogodilo”, zaključila je.

Iz policije su potvrdili da je napadač u prostorijama Policijske postaje Ivanić-Grad i da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Komentari