Ravnatelj poplavljene škole: Dio našeg prostora nalazi se u suterenu i gotova sva voda koja se izlila otišla je u taj prostor

Screenshot HRT

Ponovnim puknućem cijevi na području Selske poplavljene su brojne zgrade obrazovnih institucija, a situaciju je komentirao ravnatelj poplavljene privatne gimnazije na Selskoj cesti u Zagrebu Mladenom Nikolaševićem.

U polavi je stradao veliki kompleks u kojem se nalaze Pučko otvoreno učilište, privatna ekonomska škola, sportska gimnazija, đački dom i stan domara.

“Dio našeg prostora nalazi se u suterenu i gotova sva voda koja se izlila otišla je u taj prostor”, rekao je ravnatelj Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, Mladen Nikolašević, prenosi HRT.

Kaže kako je situacija prilično strašna.



“Moram zahvaliti svima koji nam zdušno pomažu. Kaotično je, ali polako ulazimo u rutinu da organiziramo nastavu i vjerojatno ćemo narednih dana biti na online nastavi”, rekao je, prenosi N1.

Domar je morao izaći kroz prozor

Istaknuo je da je teško procijeniti koliko je šteta, ali da misli da je velika.

“U suterenu se nalazi i domarski stan gdje je voda bila 1,5 metra. Domar je morao kroz prozor izaći jer nije mogao kroz rata. Za njega ćemo probati pronaći nekakav smještaj. U kontaktu smo s gradonačelnikom i gradskim uredom koji o tome vode računa”, rekao je.

Ravnatelj je dodao i kako su dogovorili da će se nastava ovaj tjedan održavati online, te da će do kraja tjedna iseliti učenički dom, a onda vidjeti u kojem će smjeru ići sanacija.

Situaciju je komentirao i domar kojem je stan uništen, a da bi sačuvao živu glavu, morao je izaći kroz prozor.

“Spavao sam, bio sam sam, žena je radila. Kao turbina voda je ulazila. Nisam mogao ižali kroz vrata, zgrabio sam samo trenirku, provalio komarnike na prozoru i izašao”, rekao je domar Marinko Cvijetić.

Komentari