Ravnatelj KBC Split: Čekaju se nalazi još 39 štićenika doma, to bolesnici koji boluju od mnogih kroničnih bolesti

Tom Dubravec / CROPIX

Ravnatelj KBC Split Julije Meštrović rekao je da još čekaju nalaze za 39 štićenika Doma koji se trenutačno nalaze u bolnici na Križinama.

Kaže kako je svih 49 korisnika sinoć u najboljim mogućim uvjetima premješteno iz Doma u bolnicu.

61 novooboljeli, jedan umrli, zaraženi štićenici Doma za starije Split



“Tu su opskrbljeni, pregledani, odrađene su pretrage, rendgen, krvne slike, EKG, njihovo opće stanje je zadovoljavajuće, većina ima blage simptome, dvoje imaju umjerene simptome, ali moramo imati na umu da su to bolesnici koji boluju od mnogih kroničnih bolesti pa će pristup lječenju biti multidisciplinaran i složen”, pojasnio je Meštrović.

Izrazio je i sućut obitelji prve preminule osobe od COVID-19 na području Splitsko-dalmatinske županije. “Radi se o starijoj ženskoj osobi koja je bolovala od hipertenzije i imala je upalu pluća”, rekao je i dodao kako se s pacijenticom od prvog trenutka postupalo kao da je zaražena koronavirusom pa nitko od zdravstvenih djelatnika nije bio ugrožen.

Neki štićenici Doma u Vukovarskoj već danima su gladni? Odlukom ravnatelja zabranjena je dostava hrane, tri obroka imaju samo oni koji dodatno plate

Kaže da što se tiče kapaciteta bolnice na Križinama da je spremno i osoblje i respiratori i svi drugi uređaji i da ne treba biti nikakvog straha. Križine us respiratorno intezivistički centar za četiri južne županije, piše N1.

Komentari