Raspudić: ‘Stožer ima želju da potpuno drži uzde u rukama, a time su preuzeli i apsolutnu krivnju za sve loše što se sada događa’

Nino Raspudić/Patrik Macek/PIXSELL

Mostov saborski zastupnika Nino Raspudić poručio je kako je nedopustivo da Stožer nije niti jednom od početka pandemije Saboru podnio izvješće o svom radu, dok se u drugim europskim državama to odvija redovito.

Smatra da je znakovito to što vladajući rasprave o zdravstvu stavljaju kao posljednje na dnevnom redu dodajući da su tražili da Stožer podnese podnese zaključak o svom radu što je bilo zadnje na rasporedu. Navodi da su važne teme dolazile u kasne večernje sate, dosta skriveno od javnosti.

“Oni imaju želju da potpuno drže uzde u rukama, a time su preuzeli i apsolutnu krivnju za sve loše što se sada događa. Kada nisu htjeli aktivirati članak 17 Ustava, čudno je da nisu postupali po Zakonu o zaštiti od zaraznih bolesti. Oni djeluju po Zakonu o civilnoj zaštiti, pa odluke ne donosi ministar zdravstva nego jedan polurepresivni aparat”, istaknuo je za N1.

Naglašava kako je medicinska oprema kupovana mimo Zakona o javnoj nabavi jer je na 40 tona ostale opreme stavljen znak tajnosti.



“Nismo zemlja u embargu da tajno uvozimo zaštitnu opremu, ta nabava nema razloga biti obavijena velom tajne”, poručuje.

Smatra kako je jako loše što je Krunoslav Capak nedavno rekao da će sada uvesti kriterije za donošenje mjera, postavljajući pitanje: “Pa na temelju čega ste donosili mjere do sada?”.

Ističe da ne može vjerovati nekome tko se skriva i nije spreman podnijeti izvješće Saboru. “Ako nemaju što kriti, zašto to ne učine”.

Vezano za lokalne izbore navodi kako on neće biti kandidat za gradonačelnika Zagreba te da će tu odluku donijeti idući tjedan.

Komentari