RASPUDIĆ: Plenković se ponaša kao briselski namjesnik u Hrvatskoj koji provodi nametnute direktive

Foto: Davor Pongracic/Cropix

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić govorio je o summitu NATO-a koji se održava trenutno u Madridu, kao i ponašanju premijera Andreja Plenkovića i predsjednika RH Zorana Milanovića u tom kontekstu.

Raspudić smatra da smo došli do točke u kojoj nemamo usklađenu vanjsku politiku, donosi N1.

“Došli smo do toga da dvije instance koje sukreiraju vanjsku politiku, a to su predsjednik Republike i predsjednik Vlade, nemaju više prostora za komunikaciju i za dogovor. I da je oko situacije pristupanja Švedske i Finske NATO paktu došlo do potpuno suprotnih stajališta.

S jedne strane Plenkovićevo stajalište koje niti nije stajalište nego se Plenković tu ponaša kao jedan namjesnik briselski u Hrvatskoj koji provodi nametnute direktive i koji slučajno se ne bi usprotivio onome što je trenutni nalog ili briselski mainstream, očito vodeći računa o svojoj budućoj karijerici s jedne strane”, istaknuo je.



“S druge strane imamo Milanovića koji je sad, vidimo, na primjeru onoga što se dogodilo s Turskom, potpuno ispravno prepoznao mogućnost da se nešto po pitanju ravnopravnosti Hrvata u BiH napravi u ovom kontekstu”, dodao je.

Raspudić kaže da želi skrenuti pozornost javnosti na situaciju s Turskom i da se pogledaju točke sporazuma između Turske, Finske i Švedske.

“De facto se vidi da su Finska i Švedska kapitulirale. Sasvim suprotno od onoga što hrvatski mainstream mediji govore, a to je da je kao Turska popustila”, rekao je.

On smatra da Turska nije ništa popustila.

Komentari