Raspudić o uvođenju građanskog odgoja: Bolje da u škole uvedu vrtlarstvo

screenshot N1

Saborski zastupnik Nino Raspudić (Klub Mosta) bio je gost Točke na tjedan. Komentirao je podržava li da se u zagrebačkim školama uvede građanski odgoj kao izvannastavni program.
“Na ovaj način ne podržavamo. Bilo bi bolje da odgoje sebi najbliže ljude poput Jagića koji kaže dobra stara vremena na tezu o ubijanju katoličkih svećenika. To dolazi iz jednog totalitarnog miljea. Radi se o pokušaju ne građanskog odgoja nego preodgoja. Međupredmetna tema već postoji”, istaknuo je Raspudić.

“Nema tu neutralne priče. To je jedan ideološki pokušaj koji se nigdje u praksi nije pokazao koristan, čak ni za one koji su ga nametli. Marskizam se učio desetljećima, u svim školama u Hrvatskoj kao obvezan predmet pa nije dijalektički materijalizam nešto zaživio kao nazor na svijet”, dodao je.

Smatra da bi za djecu bile korisnije neke druge stvari. “Djeci bi korisnije bile druge stvari, da ih naučimo osnovama financijske pismenosti, vrtlarstvo bi bilo puno bolje i drugih korisnih i praktičnih stvari”, zaključio je Nino Raspudić.Komentari