Raspudić: Most se oštro protivi bilo kakvom ograničavanju govora u Saboru

Foto: Davor Pongracic/Cropix

Upozorivši da je u zadnjih nekoliko dana dvoje zastupnika isključeno iz rada Sabora, Nino Raspudić (Most) upozorio je na važnost slobode govora u sabornici istaknuvši da je posao saborskog zastupnika da govori.

– Netko bi toj osobi u mandatu ograničavao govor, uvodio neke kodekse ponašanja, a ne govora. Kao da je riječ o školarcu, a ne izabranom narodnom zastupniku, kazao je.

Poručio je da se Most oštro protivi bilo kakvom ograničavanju govora u Saboru jer i unutar postojećeg Poslovnika postoji dovoljno mehanizama da se sankcionira neprihvatljivo ponašanje. Raspudić se požalio da ih cenzurira javni RTV servis jer umjesto da 4. program HRT-a prenosi svaku sekundu govora u Saboru – oni to rade negdje do ručka, a iza ručka “Deutsche Welle, zeko i potočić”.

Također je ustvrdio da ih Hina “filtrira”, kao kada je u Saboru bilo osam dobrih slobodnih govora, uključujući i prvi put iznošenje u javnost čelnice resornog odbora da je zločin pedofilije tijekom pandemije u porastu.– Od cijelog tog dana Hina je prenijela samo jedan govor, kad je zastupnik mahao vrećicom lažnog kokaina. Onda narod ima dojam da se ovdje izvodi samo cirkus, kazao je.

Raspudić je poručio da ne moraju trpjeti ušutkavanje od predsjedavajućeg u Saboru jer je on samo moderator rasprave. “Konačni suci su građani, koji su nas ovdje izabrali da govorimo, a ne šutimo”.

Komentari