RASKOL OKO TUĐMANOVOG ROĐENDANA! Dvije su proslave, Plenković je održao govor

Foto: Cropix

Stota obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana navršava se danas.

Tim povodom u Zagrebu će biti održan svečani program u organizaciji HDZ-a, a neovisno o tomu, u Vukovaru obilježavanje Tuđmanova rođendana organizira krug njegovih nekadašnjih suradnika.

U Zagrebu, u Preporodnoj dvorani Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u 10 sati će se održati znanstveno-stručni skup pod nazivom “Uvijek i sve za Hrvatsku”, na kojem će govoriti premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te najbliži Tuđmanovi suradnici, utemeljitelji stranke, uglednici i stranački dužnosnici.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u kojoj je u veljači 1990. godine bio održan Prvi opći sabor HDZ-a, u 19 sati bit će održana svečanost na kojoj će pred oko 2000 sudionika govoriti Plenković i drugi stranački dužnosnici te će se održati kulturno-umjetnički program.



Plenković drži govor u Velikom Trgovišću

U Veliko Trgovišće stiglo je Izaslanstvo HDZ-a. Tamo su položili vijenac i zapalili svijeću. Premijer Andrej Plenković održao je govor, prenosi Index.

Plenković je o Tuđmanu rekao kako je veliki utemeljitelj, vizionar, pobjednik, vojskovođa, ustavotvorac i diplomat. Govorio je i o “istinski mudrom vođenju Hrvatske 90-ih” i tome što je sve njegova Vlada napravila dobrog. spomenuo je i BiH te je dodao kako je “velika vrijednost” Tuđmanove politike “tijesno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske”.

 

Komentari